Românii nu știu să prepare corect cafeaua. Tu știi? Iată cum prepari o cafea memorabilă

Prea puţine sunt acele persoane care, dimineaţa, sunt treze cu adevărat fără să fi băut o ceașcă de cafea. Prea puțini sunt cei care nu fac din băutul unei cafele pretext de întâlnire cu prietenii. Şi destui sunt cei care beau cafea în orice moment al zilei, cu sau fără un motiv. Pentru toţi aceştia, iată cum prepari o cafea memorabilă:

  • Cafeaua îşi intensifică aroma dacă după măcinare o amesteci cu puţină sare;
  • Capătă un gust deosebit dacă se pun câteva cristale de sare în apa din ibric, înainte de fierbere;
  • Dobândeşte o aromă grozavă dacă pui în ibric şi o bucăţică de ciocolată;
  • Cafeaua prăjită, de calitate bună, are culoarea tutunului – galben-ruginiu. Bobul este mat, aspru la pipăit, tare, dacă îl aruncăm pe masă, sare. Când cafeaua este prea lucioasă, e semn că a fost unsă cu grăsime, ca să i se mărească greutatea.
  • Cafeaua (pachete) începută îşi păstrează mai bine aroma dacă este păstrată într-o cutie de plastic, la frigider.

Poate că nu obişnuieşti să consumi cafea, în schimbi te delectezi cu o delicioasă ciocolată caldă, preparată din cacao. Avem şi pentru tine un pont:  băuturile cu cacao devin mai groase şi mai aromate dacă sunt fierte de două ori!

Contrar a ceea ce se crede despre cafea, aceasta nu are doar o singură virtute: aceea de a ne oferi energie (datorită conținutului de cafeină, cea mai consumată substanță psihoactivă din lume) pe parcursul unei zile. Licoarea adorată pretutindeni în lume mai ofera și alte bneficii:

  • Te ajută să arzi grăsimi;
  • Reduce riscul apariției diabetului de tip II;
  • Protejează ficatul;
  • Este o bogată sursă de antioxidanți;
  • Îmbunătățește performanțele fizice;
  • Reduce intensitatea durerii;
  • Protejează împotriva bolii Alzheimer și a demenței;
  • Este unul dintre aliații luptei cu depresia.

Cafeaua este mai mult decât un pretext de întâlnire cu un prieten. Este și o bogată sursă de substanțe nutritive care, prezente în boabele de cafea, rămân și în cafeaua preparată, nefiind distruse în procesul de fierbere. O ceașcă de cafea  conține:

  • riboflavină (vitamina B2): 11% din doza zilnică recomandată.
  • acid pantotenic (vitamina B): 6% din doza zilnică recomandată.
  • mangan: 3% din doza zilnică recomandată.
  • potasiu: 3% din doza zilnică recomandată.
  • magneziu: 2% din doza zilnică recomandată.
  • niacină: 2% din doza zilnică recomandată.

 Foto: Shutterstock

Citește și

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Aperitive, gustari, mic dejun, sandwich