Salata libaneză de vinete – Reţetă de post
Vă plac vinetele gătite sub orice formă? Ce spuneţi despre salata libaneză de vinete?
Pentru că suntem în post şi pentru că iubim mâncarea libaneză datorită aromelor sale ne-am gândit să preparăm o salată gustoasă cunoscută sub denumirea de Baba Ganoush. La noi este întâlnită sub ambele denumiri. Despre această salată libaneză de vinete vă spunem că se prepară extrem de uşor şi rezultatul este cu adevărat delicios.
Citeşte şi Pilaf cu cocos și vinete
Pentru a o găti avem nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente pentru Salata libaneză de vinete
- 2 vinete medii
- 3 linguri pasta de tahini (o puteţi cumpăra sau prepara acasă)
- 3 căţei de usturoi
- 1 ceapă roşie tocată mărunt
- sucul de la ½ de lămâie
- 1 lingură de ulei de măsline
- 50 gr seminţe de rodie
- pătrunjel proaspăt tocat
- sare şi piper, după gust
Mod de preparare:
- Mai întâi puneţi cele două vinete şi usturoiul la copt
- După ce aţi curăţat vinetele lăsaţi-le să se scurgă într-o strecurătoare
- Apoi puneţi toate ingredientele, inclusiv vinetele şi usturoiul într-un blender până totul se va transforma într-o pastă fină
- La final, adăugaţi sare şi piper şi ornaţi farfuria în care aţi pus pasta de vinete cu câteva frunzuliţe de pătrunjel proaspăt şi bobiţe de rodie care garantat îi vor da un gust aparte salatei
Mod de preparare pastă de tahini
Dacă vreţi să faceţi cam 200 gr de pastă aveţi nevoie de următoarele ingrediente:
- 100 gr de susan
- 1 căţel de usturoi
- 100 ml ulei de măsline
Cum procedaţi:
- Se pune mai întâi foarte puţin susanul la prăjit apoi se adaugî într-o răşniţă de cafea pentru a-l macera până ce devine ca făina
- Această pulbere se pune apoi în blender cu o linguriţă de sare, usturoi şi ulei şi se lasă până se face o pastă fină lichidă.
Aşteptăm să ne spuneţi cum v-a ieşit, poate ne trimiteţi şi poze.
Poftă bună!
Nu uita sa pastrezi cateva vinete pentru salata de vinete!
Citeşte şi Conservă de vinete murate
Sursa foto: shutterstock.com