Vrei să faci gaufre? Iată ce trebuie să știi înainte
Vrei să faci gaufre? Iată ce trebuie să știi înainte: primul sfat este să achiziționezi un aparat de calitate, nu o „făcătură' chinezească. Foarte important: aparat de calitate mai înseamnă și că are doar această funcție, de a face gaufre, nu mai multe tipuri de dulciuri! Dacă este un aparat cu mai multe funcții va necesita schimbarea setărilor de fiecare dată, iar acest lucru îi va compromite la un moment dat calitățile de a face gauffre perfecte. Alege unul antiaderent, din fontă. Și respectă și următoarele sfaturi, pentru a te bucura de desertul preferat.
- Bate bine albușul de ou cu zahărul! Trebuie să insiști până când acest amestec capătă consistența perfectă, adică cea pe care o are frișca. Este secretul care face ca aluatul copt să fie crocant la exterior și pufos la interior.
- Folosește un lapte de calitate, cu un procent mai mare de grăsime. O altă variantă este să folosești lapte obișnuit (jumătate din cantitatea recomandată de rețetă) și smântână dulce pentru gătit (cealaltă jumătate). Garantat că gustul va fi cu totul deosebit, la fel și textura.
- Alege între bicarbonat și praf de copt, în funcție de ceea ce îți dorești. Amândouă folosesc la creșterea aluatului, dar nu la fel de bine. Praful de copt își face treaba bine, dar „acoperă' gustul laptelui. Bicarbonatul, însă, face lucrurile exact pe dos: nu face aluatul să crească spectaculos, dar pune în evidență gustul laptelui. Alegerea îți aparține.
- Asigură-te că amesteci încet și cu grijă ingredientele uscate în albușul bătut, cu o paletă din silicon, de preferință. Întotdeauna de sus în jos, ușor, puse pe rând, pentru a se incorpora bine. Este important ca albușul de ou bătut să rămână pufos, aerat.
- Unge suprafața de contact a aparatului cu grăsime: ulei vegetal, unt sau spray pentru gătit.
- Nu deschide aparatul de copt gauffre înainte ca acesta să indice faptul că procesul a luat sfârșit. Dacă o faci, compromiți calitatea produsului. De obicei aparatele sunt prevăzute cu sistem de avertizare prin sunet că gauffrele s-au copt. Dacă nu are acest sistem, ghidează-te după abur. Când nu mai iese din aparat, înseamnă că e gata.
- Folosește un topping la temperatura camerei, nu cald și nici rece.
- Curăță aparatul de gauffre cât încă este puțin cald, pentru că o vei face mai ușor.
Foto: 123rf
Citeste și:
Surpriza dulce de Anul Nou: rulada diplomat cu zmeură
Învață să prepari acasă cele mai celebre cocktailuri
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Mai multe din Aperitive, gustari, mic dejun, sandwich