(P) 4 rețete delicioase și simple cu pește
Cauți o rețetă rapidă, sănătoasă și gustoasă? Avem pentru tine patru idei perfecte pentru o serile în care nu ai timp de pierdut în bucătărie. Preparatele cu pește sunt ușoare, gustoase, sănătoase și sunt gata mai repede decât orice altă rețetă. Pot fi servite și ca aperitiv, dar și ca fel principal.
Rondele cu pate de somon RIO Mare
Ingrediente pentru 4 porţii:
- Pate de somon RIO Mare 100g
- 4 felii de pâine,
- 2 linguri de maioneză
- 1 legătură mare de pătrunjel,
- câteva boabe de struguri
Mod de preparare:
- Cu ajutorul unui pahar, decupaţi rondele din feliile de pâine. Tăiaţi boabele de struguri în jumătăţi şi tocaţi fin pătrunjelul.
- Puneţi maioneza într-o farfurie şi pătrunjelul pe alta. Daţi marginile rondelelor de pâine mai întâi prin maioneză şi apoi prin pătrunjel.
- Întindeţi paté pe fiecare rondea şi apoi aşezaţi una peste alta câte două rondele. Decoraţi partea de sus cu strugurii tăiaţi.
Se consumă imediat sau se acoperă cu folie şi se păstrează la frigider până la servire.
Puteti inlocui pate-ul de somon cu oricare dintre pate-urile de ton RIO Mare: pate de ton simplu, pate de ton cu ketchup, pate picant de ton. Contin doar ingrediente naturale si nu au conservanti.
Bruschete cu ton RIO Mare
Ingrediente pentru 4 porţii:
- 8 felii de pâine tip toast,
- 2 conserve de 160g de ton RIO Mare în ulei de măsline,
- 200g mozarella,
- 2 roşii coapte,
- 1 căţel de usturoi,
- 40ml ulei de măsline,
- câteva frunze de rucola,
- sare şi piper după gust.
Mod de preparare:
- Tăiaţi 8 felii de mozzarella, scurgeţi tonul RIO Mare şi împărţiţi-l în opt.
- Prăjiţi feliile de pâine.
- Frecaţi fiecare felie de pâine cu usturoi şi stropiţi-o cu puţin ulei de măsline. Acoperiţi fiecare felie cu o parte din frunzele de rucola, o felie de mozzarella, roşii, sare şi piper.
- Adăugaţi tonul RIO Mare peste bruschetta şi decoraţi cu frunzele de rucola rămase.
Se serveşte pe loc.
Salată cu ton RIO Mare, măsline şi brânză feta
Ingrediente pentru 4 persoane
- 320 g ton RIO Mare în suc natural
- 200 g frunze de salată
- 5 roşii mai micuţe
- 6 roşii deshidratate
- 200 g brânză feta
- 30 g măsline negre
- câteva frunze de busuioc
- ulei extravirgin de măsline
- sare
Modalitate de preparare
- Feliaţi roşiile si taiati-le feliute.
- Scurgeţi tonul RIO Mare.
- Lăsaţi jumătate din măsline întregi şi tăiaţi restul.
- Într-un bol amestecaţi toate aceste ingrediente şi branza feta, asezonând cu sare.
- Spălaţi şi uscaţi frunzele de salată, amestecaţi cu sare, ulei, restul de măsline şi frunze de busuioc.
- Serviţi imediat.
Rulade de legume cu ton RIO Mare si sos de usturoi
Ingrediente pentru 4 portii
- 320 g de ton Rio Mare în suc natural
- 2 dovlecei mari
- 1 vânătă
- 2 ardei
- 1 pumn de măsline fără sâmburi
- capere
- 30 g de nuci de pin
- sare de mare
- piper negru macinat
- oțet balsamic de Modena
- arpagic
- Pentru sosul de usturoi:
- 2 catei de usturoi
- sare
- un gălbenuș de ou
- ulei de măsline extra virgin
- sucul de o jumatate de lamaie
Modalitate de preparare
- Pentru sos, se curata usturoiul și se pisează într-un mojar cu un vârf de cuțit de sare, pana devine o pasta moale. Se adauga galbenusul de ou și sucul de lămâie, și apoi se adauga ulei de măsline puțin câte puțin, pentru a obține o consistență cremoasă. Odata gata, păstrați sosul la frigider.
Se taie dovlecelul pe lungime, se feliaza fin vinetele și se taie ardeii in jumatate (întotdeauna în lungime). Se gatesc la gratar toate legumele și se condimenteaza cu sare, piper și câteva picături de oțet balsamic. - Se prepară umplutura, amestecand tonul RIO Mare, măslinele, caperele si semintele de pin.
- Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
- Se pune câte o lingura de umplutura pe fiecare felie de legume gril, se ruleaza si se fixeaza cu o scobitoare sau cu o bandă de arpagic.
Se aseaza cate o ruladă din fiecare tip pe vase individuale, se decoreaza cu cateva picaturi din sos si se serveste presarat cu nuci de pin si arpagic.
Pentru mai multe informatii despre produsele RIO Mare si retete, accesati site-ul www.riomare.ro
Uşor şi gustos, tonul RIO Mare în suc natural este ideal pentru cei ce adoră mâncărurile uşoare şi îşi doresc o siluetă zveltă, fără a renunţa la plăcerile culinare.
Prepararea în aburi păstrează aroma specifică tonului, elimina grasimea din tesuturi, pastrand in acelasi timp valorile nutriţionale ale produsului.
Preparat din cel mai bun peste selectionat, tonul RIO Mare in ulei de masline este un produs sanatos si nutritiv.Este bogat in fosfor, vitamine, proteine uşor de absorbit de către organism şi acizi graşi nesaturaţi care ajută în lupta împotriva colesterolului. Fraged, sanatos si delicios!
Pentru o gustare rapida la birou, alegeti Salatele de ton RIO Mare!
Contin doar ton de cea mai buna calitate si ingrediente traditionale ale bucatariei Mediteraneene. Sunt delicioase servite alaturi de legume proaspete. Iata cateva sugestii:
– Salata de ton cu amestec mexican este recomandata celor care adora aromele intense! Fragezimea tonului este evidentiata de combinatia de legume tipic mexicane. Vei obtine un preparat delicios daca adaugi fasole verde, cateva rosii bine coapte si ceapa taiata in felii subtiri.
– Salata de ton cu porumb este perfecta pentru cei care prefera gustul delicat! Aroma intensa a tonului se combina perfect cu dulceata porumbului, prospetimea morcovilor si a boabelor de mazare. Devine savuroasa daca este servita alaturi de fenicul si anghinare taiate in felii subtiri.
– Salata de ton cu cous-cous – pentru cei care prefera aromele exotice, surprinzatoare! Pe langa ton si cous-cous, contine un mix echilibrat de legume delicioase: naut, morcovi, mazare, ardei rosu, ceapa si tomate. Este ideala consumata alaturi de vinete la gratar cu ulei de masline.