Tort de biscuiţi integrali de post
Pentru că ne aflăm în Postul Crăciunului, vă propunem o reţetă de tort de biscuiţi integrali de post, delicios și ușor de pregătit. Garantăm că o să vă placă.
Citeşte şi Trufe de post cu ciocolată delicioasă şi fructe uscate
Cum facem tort de biscuiţi integrali
Ingrediente:
- o jumătate de kg de biscuiţi integrali de post
- 1 pachet de margarină
- 150 g de zahăr pudră
- 150 g de nucă care a fost măcinată
- 3 linguri de cacao
- 2 linguriţe de esenţă de rom
- 1 plic de zahăr vanilat
- o ciocolată neagră de post (neagră de menaj)
Mod de preparare:
- Scoatem margarina din frigider şi o lăsăm câteva minute la temperatura camerei ca să se topească puţin.
- Într-o crăticioară punem 2 linguri de apă şi cele 3 linguri de cacao şi aşteptăm să se lege, formându-se o esenţă de cacao. După aceasta se opreşte focul şi se lasă la răcit.
- Următorul pas este să se amestece margarina cu zahărul pudră până când compoziţia va deveni cremoasă.
- Peste această cremă veţi adăuga următoarele: esenţa de cacao, zahărul vanilat, esenţa de rom şi nucile măcinate. Veţi amesteca bine până se va omogeniza.
- Luaţi apoi o tavă şi aşezaţi prima oară un strat de biscuiţi integrali pe care-l veţi unge cu un strat de cremă. Continuaţi aşa pentru a obţine un tort din cinci straturi de biscuiţi şi patru straturi de cremă.
- După aceea, puneţi într-o cratiţă ciocolata la topit peste care adăugaţi o linguriţă de margarină.
- Turnaţi această cremă de ciocolată peste tort pentru a-l glazura.
- La final, îl puteţi decora cu bucăţi de ciocolată de post, nuci, migdale sau fistic şi felii de mandarine.
Dacă îți plac biscuiții, încearca aceasta rețetă de biscuiti de casa spritati!
Poftă buna!
- Cu gandul la deserturi, avem si niste rețete de cornulete de post!
Citeşte şi De post: Cornuleţe cu rahat proaspăt
Sursa foto: libertatea.ro
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Mai multe din Culinar