Tort de biscuiţi integrali de post

tort-de-biscuiti

Pentru că ne aflăm în Postul Crăciunului, vă propunem o reţetă de tort de biscuiţi integrali de post, delicios și ușor de pregătit. Garantăm că o să vă placă.

Citeşte şi Trufe de post cu ciocolată delicioasă şi fructe uscate

Cum facem tort de biscuiţi integrali

Ingrediente:

  • o jumătate de kg de biscuiţi integrali de post
  • 1 pachet de margarină
  • 150 g de zahăr pudră
  • 150 g de nucă care a fost măcinată
  • 3 linguri de cacao
  • 2 linguriţe de esenţă de rom
  • 1 plic de zahăr vanilat
  • o ciocolată neagră de post (neagră de menaj)

Mod de preparare:

  1. Scoatem margarina din frigider şi o lăsăm câteva minute la temperatura camerei ca să se topească puţin.
  2. Într-o crăticioară punem 2 linguri de apă şi cele 3 linguri de cacao şi aşteptăm să se lege, formându-se o esenţă de cacao. După aceasta se opreşte focul şi se lasă la răcit.
  3. Următorul pas este să se amestece margarina cu zahărul pudră până când compoziţia va deveni cremoasă.
  4. Peste această cremă veţi adăuga următoarele: esenţa de cacao, zahărul vanilat, esenţa de rom şi nucile măcinate. Veţi amesteca bine până se va omogeniza.
  5. Luaţi apoi o tavă şi aşezaţi prima oară un strat de biscuiţi integrali pe care-l veţi unge cu un strat de cremă. Continuaţi aşa pentru a obţine un tort din cinci straturi de biscuiţi şi patru straturi de cremă.
  6. După aceea, puneţi într-o cratiţă ciocolata la topit peste care adăugaţi o linguriţă de margarină.
  7. Turnaţi această cremă de ciocolată peste tort pentru a-l glazura.
  8. La final, îl puteţi decora cu bucăţi de ciocolată de post, nuci, migdale sau fistic şi felii de mandarine.

Poftă buna!

Citeşte şi De post: Cornuleţe cu rahat proaspăt

Sursa foto: libertatea.ro

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...

EVA.RO
Recomandari
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar