De post: Cornuleţe cu rahat proaspăt

 

cornulete-cu-rahat-2Voi ştiţi să preparaţi prăjituri de post fără ouă, unt şi lapte? Dacă da, aţi făcut până acum cornuleţe cu rahat?

Copiii vor tot timpul prăjituri, astfel că pentru a nu-i lăsa să mănânce tot felul de produse de patiserie din comerţ, vrem să le gătim aceste bunătăţi cu mâini noastre, astfel că vom folosi cele mai proaspete ingrediente.

Ce ar fi să le pregătiţi în weekend şi să cereţi ajutorul celor mici? Sigur se vor bucura să vă ajute la prepararea unor cornuleţe fragede cu rahat proaspăt.

Citeşte şi Trufe de post cu ciocolată delicioasă şi fructe uscate

Cum preparăm aceste cornuleţe cu rahat

Ingrediente:

Pentru o tavă plină veţi avea nevoie de:

  • 400 g făină
  • 1 praf de sare
  • 25 g drojdie
  • o linguriţă cu coajă rasă de lămâie
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100 ml borş proaspăt
  • 150 ml ulei
  • 12-15 cuburi de rahat
  • 200 g zahăr pudră

Mod de preparare:

  1. Luăm un bol adânc şi punem făina cu niţică sare, apoi le amestecăm bine. după aceea vom pune şi coaja rasă de lămâie, zahărul vanilat şi drojdia.
  2. Următorul pas este să vărsăm borşul şi uleiul la temperatura camerei peste aceste ingrediente apoi vom începe să frământăm coca până nu se va mai lipi de mâini.
  3. Punem apoi aluatul la crescut undeva la loc cald, puteţi pune un servet şi o pernuţă uşoară peste el. aşteptaţi până se dublează şi aveţi grijă să nu intre curentul la el. Faceţi un cerc şi împărţiţi în şase secţiuni egale
  4. După aceea luaţi pe rând fiecare parte de cocă şi întindeţi-o tot pe rotund. Aveţi grijă ca blatul să fie subţire, apoi veţi începe să tăiaţi această bucată rotundă în 8 felii astfel: tăiaţi întâi în sferturi, iar după asta în jumătate.
  5. Veţi observa că feliile obţinute vor arăta ca nişte conuri. În partea exterioară, veţi pune câte o bucăţică de  rahat apoi veţi începe să rulaţi fiecare felie de la exterior înspre interior.
  6. După ce aţi terminat cu această etapă, urmează să aranjaţi cornuleţele cu rahat într-o tavă lată care a fost înainte ornată cu hârtie de copt. Atenţie cornuleţele trebuie musai aranjate cu vârful în partea de jos, pentru că dacă s-ar pune altfel riscaţi să se desfacă atunci când încep să se coacă. Cuptorul trebuie să fie dinainte încălzit la 180 de grade C. Le lăsaţi în cuptor pentru cca 15-20 min.

La final, dacă doriţi le puteţi trece prin zahăr pudra si gata minunăţia de cornuleţe cu rahat. La ele puteţi bea un ceai cu portocale şi scorţişoară.

Citeşte şi Prăjitură de post cu cacao și gem

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...

EVA.RO
Recomandari
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Retete culinare