Supă cu ravioli
O supă cu ravioli este, de fiecare dată, un motiv de sărbătoare pentru că este un preparat exclusivist, rafinat și extrem de apreciat de gurmanzi.
Ravioli sunt un tip de paste din aluat care au o umplutură din carne/brânză/spanac/ciuperci la mijloc. De regulă, ravioli și tortellini se servesc după ce s-au fiert în prealabil, la care se adaugă un sos specific italian, în funcție de umplutură. Dar, rețeta pe care v-o propunem este una mai specială: o supă cu paste umplute.
Supă cu ravioli, ingrediente pentru 4 porții:
365 calorii/porție
Timp de preparare: 15 minute
Timp de fierbere: 20 minute
- 50 g unt sărat
- 1 ceapă, tocată
- 2 frunze de țelină, codițele tăiate felii subțiri
- 1 praz, tăiat felii subțiri
- 1 morcov, tăiat felii
- 1 litru concentrat vegetal (sau zeamă de carne)
- 400g roșii în bulion
- 2 linguri piure de roșii
- 1 conservă de 400g boabe de fasole albă, scurse
- 125g ravioli (paste cu diverse umpluturi)
Mod de preparare:
Topiți untul sărat într-un vas larg și căliți ceapa, telina, prazul și morcovul, timp de 4-5 minute, până se înmoaie ușor.
Adăugați zeama – concentrat vegetal, roșiile din conservă, piureul de roșii, boabele de fasole și ravioli. Aduceti la punctul de fierbere, acoperiti și fierbeți timp de 15 minute.
Serviți cu parmezan ras și paine crocantă sau crutoane.
Citește și: