Supă de dovleac cu năut și spanac
O supă de dovleac cu năut și spanac este cea mai bună alegere pentru perioadele când NU vrei să mănânci carne, dacă ești vegetarian sau pur și simplu… ții post.
Supă de dovleac cu năut și spanac: ingrediente pentru 4 porții
- Timp de pregatire: 10 min.
- Timp de fiert: 40 min.
- 270 calorii, 16 g grăsimi per porție
Ingrediente
- 4 linguri ulei de măsline
- 2 cepe, tăiate julien
- 750 g dovleac, curățat de coajă și semințe și tăiat cuburi
- 3 linguri pastă harissa (sau pasta de ardei iute)
- 1 linguriță semințe de chimen
- 1 liltru concentrat de legume. Se obține din fierberea unui litru de apă cu 1 – 2 lingurilțe legume deshidrate BIO.
- 400 g naut fiert (se găsește la conserva, în magazine) și scurs de apă
- 150 g frunze de spanac crude
Mod de preparare
Pentru vegetarieni – și nu numai – vă oferim o alternativă la tradiționala supă de legume. Această supă este originară din Maroc și unul dintre lucrurile pe care gurmanzii le iubesc la bucătăria marocană este faptul că îmbină atât de ușor stilul vegetarian, cât și vegan. Așadar:
Încingeți uleiul într-o tigaie cu circumferință mare și căliți ceapa. Acoperiti vasul cu un capac și țineți pe foc timp de 5 minute, până când ceapa se înmoaie.
Adăugați dovleacul și căliți-l timp de 5 minute.
Puneți apoi pasta harissa și chimenul, măriti flacăra și prăjiți timp de 5 minute, amestecând continuu.
Adăugați zeama-concentrat de legume, acoperiți cu un capac și fierbeți înăbușit timp de 20 de minute.
Zdrobiți jumătate din cantitatea de dovleac, pentru ca supa sa se îngroașe. Adăugați năutul și spanacul și încălziți până când spanacul se opărește. Asezonați cu sare și piper negru, proaspăt măcinat.
Serviți supa cu smântână, presarată cu câteva semințe de chimen și câteva frunze proaspete de spanac.
Poftă bună!
Citește și:
Care carne este mai sănătoasă? Consumul acestor produse crește drastic riscul de afecțiuni mortale
Pofta buna!