Supa cu foi de clătite tăiate subțiri
Supa cu foi de clătite tăiate subțiri care țin loc de… tăiței este o descoperire importantă. Bucățile subțiri de clătită au același gust cu tăițeii de casă! Se prepară imediat și este un deliciu!
Te gândeai că foile de clătite se pot transforma imediat în tăiței?
Supa de carne, limpede și grasă, poate fi baza unei ciorbe sau a unei supe-creme pline de savoare și de nutrienți importanți. Zeama de carne preparată și răcită poate fi porționată și congelată. La nevoie scoateți din congelator cantitatea dorită folosiți-o la ciorbe, supe creme sau sosuri.
Ingrediente pentru supa cu foi de clătite pentru 6 porții
Timp de preparare și gătit: 30 minute
- 3 cuburi de supă concentrat BIO de pasăre sau vită (Puteti prepara acest fel de supa si cu zeama obținută din fierberea cărnii)
- 2 ouă
- 200 g făină
- 1 legătura de pătrunjel
- 250 ml lapte
- 2 linguri ulei
- sare, piper – după gust
Mod de preparare
Puneți într-o oală de ciorbă zeama de carne sau din concentrat BIO și puneți-o la foc. Separat, din ouă, făină, sare, piper, lapte pregătiți o compoziție de clătite. Porționați și turnați apoi în uleiul încins. Vor rezulta 5-6 foi de clătite. Rulati fiecare foaie și tăiați-o în formă de tăiței.
Adăugați tăițeii astfel obținuți în supa fierbinte. Adăugați condimente după gust și pătrunjel proaspăt, tocat mărunt.
Citește și:
Cât timp ținem carnea la congelator? Toată lumea trebuie să știe asta!