Clătite cu spanac

Dacă îţi plac clătitele, îţi propunem să încerci şi această reţetă de clătite cu spanac. Este un desert delicios şi relativ uşor de preparat.

clatite cu spanac

*4 porţii *1 oră

INGREDIENTE

  • Pentru clătite:

120 g făină

250 ml lapte

2 ouă

Un vârf de cuţit de sare

30 g unt

  • Pentru umplutură:

30 g unt

40 g făină

500 ml lapte

O linguriţă de bulion concentrat

2 ouă bătute

100 g parmezan ras

300 g de spanac proaspăt sau congelat

Sare şi piper

Un vârf de cuţit de nucşoară rasă

Un gălbenuş

150 g smântână

PREPARARE

Pentru început, pregăteşte clătitele. Într-un recipient, amestecă bine făina, laptele, ouăle şi sarea, până se omogenizează. Topeşte untul într-o tigaie şi toarnă 3 linguri din compoziţia preparată anterior. Prăjeşte clătitele şi pe o parte şi pe cealaltă, la foc mediu. Din această compoziţie, ar trebui să obţii aproximativ 8 clătite.

Începe prepararea umpluturii cu topirea untului în tigaie, apoi adaugă făina. Lasă cele două ingrediente aproximativ 1 minut pe foc, apoi toarnă laptele. Când dă în fiert, adaugă bulionul, ouăle, spanacul tocat şi jumătate din cantitatea de parmezan. Amestecă uşor compoziţia pentru a o omogeniza, apoi adaugă sare, piper şi nucşoară. Mai lasă 4-5 minute pe foc, apoi umple cu ea clătitele.

Aranjază clătitele rulate într-o tavă unsă cu unt, unge-le cu gălbenuş, smântână şi presară restul parmezanului peste ele. Introdu-le la cuptor, la foc mediu, pentru jumătate de oră.

 

Autor: Oana Anghel

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...

EVA.RO
Recomandari
Libertatea
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din cozonac, chec, fursecuri si biscuiti (deserturi pe baza de aluat de casa)