Clătite cu spanac
:contrast(8):quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/uploads/2015/05/clatite-cu-spanac.jpg)
Dacă îţi plac clătitele, îţi propunem să încerci şi această reţetă de clătite cu spanac. Este un desert delicios şi relativ uşor de preparat.
*4 porţii *1 oră
INGREDIENTE
- Pentru clătite:
120 g făină
250 ml lapte
2 ouă
Un vârf de cuţit de sare
30 g unt
- Pentru umplutură:
30 g unt
40 g făină
500 ml lapte
O linguriţă de bulion concentrat
2 ouă bătute
100 g parmezan ras
300 g de spanac proaspăt sau congelat
Sare şi piper
Un vârf de cuţit de nucşoară rasă
Un gălbenuş
150 g smântână
PREPARARE
Pentru început, pregăteşte clătitele. Într-un recipient, amestecă bine făina, laptele, ouăle şi sarea, până se omogenizează. Topeşte untul într-o tigaie şi toarnă 3 linguri din compoziţia preparată anterior. Prăjeşte clătitele şi pe o parte şi pe cealaltă, la foc mediu. Din această compoziţie, ar trebui să obţii aproximativ 8 clătite.
Începe prepararea umpluturii cu topirea untului în tigaie, apoi adaugă făina. Lasă cele două ingrediente aproximativ 1 minut pe foc, apoi toarnă laptele. Când dă în fiert, adaugă bulionul, ouăle, spanacul tocat şi jumătate din cantitatea de parmezan. Amestecă uşor compoziţia pentru a o omogeniza, apoi adaugă sare, piper şi nucşoară. Mai lasă 4-5 minute pe foc, apoi umple cu ea clătitele.
Aranjază clătitele rulate într-o tavă unsă cu unt, unge-le cu gălbenuş, smântână şi presară restul parmezanului peste ele. Introdu-le la cuptor, la foc mediu, pentru jumătate de oră.
Daca tii post, avem o rețetă simplă de clatite de post!
Autor: Oana Anghel