Supă cremă de legume rumenite la cuptor

Despre supa cremă de legume ați auzit cu siguranță… ce-ați zice de un gust al legumelor cu totul nou? Aceeași supă, aceleași legume, dar un gust mai savuros? Un gust pe care nu-l vei putea uita și care creează dependență.

Câteodată, o supă cremă de legume este tot ce ai nevoie după o zi obositoare și stresantă. O poți consuma chiar și rece, de la frigider, sau puțin încălzită, nu fierbinte, cu un strop de smântână deasupra!

Supă cremă de legume rumenite la cuptor, ingrediente pentru 4 porții:

Timp de pregătire: 10 min.
Timp de gătit: 1 oră și 10 min.
300 calorii, 17 g grăsimi per porție

  • 4 ardei kapia, roșii, tăiați sferturi
  • 1 kg roșii, tăiate în două, 2 morcovi rondele
  • 1 ardei iute, tăiat și curățat de semințe
  • 1 ceapă roșie, tăiată în patru
  • Tarhon tocat
  • 5 linguri ulei de măsline
  • 2 linguri pastă de roșii
  • 300 ml apă cu un cub de concentrat vegetal BIO

Mod de preparare:

Preîncălziți cuptorul la semnul 200ºC. Așezati legumele și tarhonul presărat deasupra într-o tavă de friptură și stropiți-le cu uleiul de măsline. Presărați sare și piper și amestecați pentru a se rumeni uniform.
Dați la cuptor timp de 1 oră, până se înmoaie și se rumenesc bine; între timp, mai amestecati-le o dată.

Pasați legumele, pentru a obține o pastă omogena. Turnați pasta într-un vas adânc, adăugați zeama cu concentratul BIO și pasta de roșii și puneti vasul la foc. Lăsati să dea câteva clocote și potriviți de sare și piper. Serviți supa fierbinte, cu tartine de pâine prăjita cu brânză topită.

Citește și:

Ciorbă de sfeclă roșie

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Culinar