Cea mai fină păjitură cu prune şi blat de smântână

Bănuiesc că ai observat că anul acesta prunele s-au copt mai devreme decât le era vremea, ele se află deja pe tarabele din piețe. Și dacă și-au mai rămas câteva de la prepararea gemului, fă-ți pofta de prune cu o delicioasă prăjitură în care ele sunt vedetele. Ce-ar fi toamna fără o prăjitură cu prune făcută în casă așa cum făceau mamele și bunicile noastre pe vremuri?

Ai nevoie de:

  • 1 kg de prune
  • 400 g de smântână
  • 500 g de făină
  • 300 g de zahăr pudră
  • un praf de copt
  • trei ouă
  • sare

Mod de preparare

Speli prunele şi le scoţi sâmburii.

Baţi apoi smântâna cu 200 g zahăr, apoi adaugi treptat ouăle şi făina amestecată cu praful de copt şi omogenizezi.

Torni apoi compoziţia într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină.

Aşezi jumătăţile de prune peste aluat şi dai prăjitura la cuptor pentru 35-40 de minute.

Când e gata o pudrezi cu zahărul rămas şi o tai bucăţi.

Sfatul cofetarului: dacă smântâna e prea grasă amestec-o numai câteva minute cu zahărul, căci mai mult timp amestecată se transformă în unt!

Foto: Shutterstock

Vezi cum faci cel mai bun gem de prune

Citește și:

Cum faci cea mai bună zacuscă de ciuperci pentru iarnă

Rulada cu cacao, perfectă pentru cafeaua dimineții

Cum faci cea mai aromată dulceață de soc? Este un deliciu culinar!

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Culinar