Cea mai fină păjitură cu prune şi blat de smântână
Bănuiesc că ai observat că anul acesta prunele s-au copt mai devreme decât le era vremea, ele se află deja pe tarabele din piețe. Și dacă și-au mai rămas câteva de la prepararea gemului, fă-ți pofta de prune cu o delicioasă prăjitură în care ele sunt vedetele. Ce-ar fi toamna fără o prăjitură cu prune făcută în casă așa cum făceau mamele și bunicile noastre pe vremuri?
Ai nevoie de:
- 1 kg de prune
- 400 g de smântână
- 500 g de făină
- 300 g de zahăr pudră
- un praf de copt
- trei ouă
- sare
Mod de preparare
Speli prunele şi le scoţi sâmburii.
Baţi apoi smântâna cu 200 g zahăr, apoi adaugi treptat ouăle şi făina amestecată cu praful de copt şi omogenizezi.
Torni apoi compoziţia într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină.
Aşezi jumătăţile de prune peste aluat şi dai prăjitura la cuptor pentru 35-40 de minute.
Când e gata o pudrezi cu zahărul rămas şi o tai bucăţi.
Sfatul cofetarului: dacă smântâna e prea grasă amestec-o numai câteva minute cu zahărul, căci mai mult timp amestecată se transformă în unt!
Foto: Shutterstock
Vezi cum faci cel mai bun gem de prune
Citește și:
Cum faci cea mai bună zacuscă de ciuperci pentru iarnă
Rulada cu cacao, perfectă pentru cafeaua dimineții
Cum faci cea mai aromată dulceață de soc? Este un deliciu culinar!