Ciorbă de sfeclă roșie
O ciorbă de sfeclă roșie este ideală în perioadele când te simți slăbit și când simți că nu ai energie și când sistemul tău imunitar îți joacă feste…
Pentru că sfecla roșie este foarte săracă în calorii și nu conține colesterol, este un aliment foarte important pentru buna funcționare a organismului. De asemenea, sfecla roșie este bogată în micronutrienți (vitamine și minerale), cum ar fi acidul folic și potasiu, dar și în substanțe biologic active (antioxidanți).
Ciorbă de sfeclă roșie, ingrediente:
4 porții – 95 calorii/porție
- 1 lingură de ulei
- 2 sfecle roșii mijlocii, fierte, tăiate cubulețe
- 1 măr, curățat de coajă și cotor, tăiat cubulețe
- 1 cartof mijlociu, curățat și dat pe răzătoare
- 450 ml supă de pui
- 150 ml suc de mere
- 4 linguri smântână (opțional)
Mod de preparare:
Încingeți uleiul într-o cratiță. Adăugați sfecla și merele. Acoperiți cu un capac și înăbușiți 2-3 min.
Adăugați cartofii și supa, lăsați să dea iîn clocot, acoperiți și lăsați să fiarbă la foc mic timp de10 min.
Așteptați până se răcește ușor. Amestecați bine, până obțineți o cremă. Adăugați sucul de mere și asezonați. După preferințe se poate servi rece sau caldă cu o lingură de smântână.
Poftă bună!
Citeste și:
Supă de dovleac cu năut și spanac