Slăbești ușor și sigur cu dieta flexitariană
Mai puțin restrictivă decât dieta vegetariană sau vegană, dieta flexitariană este mai ușor de urmat, situându-se pe locul doi în clasamentul celor mai ușoare diete.
Fiind permis și consumul de carne, dieta flexitariană are avantajul de a fi mai puțin riscantă din punct de vedere al deficiențelor nutriționale cu care se confruntă vegetarienii și veganii.
Denumirea de flexitariană reprezintă combinația a două cuvinte: flexibilă și vegetariană.
Nu este o dietă ci mai mult de-atât, un stil de viață. Teoria din spatele dietei flexitariene este o abordare mai flexibilă a vegetarianismului, astfel încât să vă puteți bucura de beneficiile fructelor, legumelor și cerealelor integrale, dar fără a elimina total produsele de origine animală ci doar reducând consumul acestora.
După cum sugerează și numele dieta este flexibilă, dar există câteva indicații cu privire la cantitatea de carne pe care o puteți consuma. Astfel, la început se recomandă să se renunțe la carne timp de două zile pe săptămână, iar în celelalte cinci să se consume cel mult 700 g (maxim 140 g pe zi). În cea de-a doua etapă se va renunța la carne trei zile pe săptămână, iar în celelalte patru se vor consuma cel mult 500 g (maxim 125 g pe zi). Și, în final, în ultima etapă, timp de cinci zile pe săptămână nu se va consuma carne, în schimb în celelalte două sunt permise câte cel mult 100 g pe zi. În rest, dieta se bazează pe consumul de verdețuri, legume, fructe, cereale integrale și semințe.
Dacă încercați să pierdeți în greutate, există un număr infinit de planuri de alimentație și diete care pot fi alese, iar dieta flexitariană este considerată una dintre cele mai credibile.
Consumând fructe, legume și cereale integrale, veți obține starea de sațietate cu mai puține calorii decât v-ați obișnuit, ceea ce face aproape inevitabilă scăderea ponderală.
Cercetătorii au ajuns la concluzia că înlocuirea cu legume a unei părți din carne în dietă poate fi o modalitate simplă de a reduce riscul de deces cauzat de bolile cardiovasculare (hipertensiune, infarct, accident vascular cerebral). De asemenea, reduce considerabil și riscul de diabet de tip II.
Foto: Shutterstock
Citește și:
Cum a slăbit Ioana Ginghină cinci kilograme în doar zece zile
Ce înțeleg românii prin viață sănătoasă
Citricele nu au cel mai mare conţinut de vitamina C! Află ce alimente ocupă primele locuri