Slăbești în centimetri, dar nu și în kilograme. Ce se întâmplă de fapt?

Chiar dacă acul cântarului nu se mișcă în favoarea ta, dar hainele îți sunt mai largi, nu este cazul să te alarmezi. Observi cum slăbești în centimetri, dar nu și în kilograme. Asta înseamnă că organismul tău înlocuiește grăsimea depusă cu fibre și mușchi. Aceștia sunt mai denși – așa se explică faptul că ai aceeași greutate – dar ocupă mai puțin loc. Motiv pentru care hainele nu mai sunt la fel de strâmte, iar silueta a căpătat deja un aspect mai suplu și tonifiat.

Așa că, atunci când greutatea rămâne inițial constantă – deși în unele cazuri poate chiar să crească –  fii răbdătoare și nu intra în panică.

De ce slăbești în centimetri și nu în kilograme?

Să slăbești sănătos înseamnă să arzi grăsimi și în același timp să construiești mușchi . De aceea sportul este o parte importantă a oricărui regim echilibrat prin care se urmărește pierderea în greutate. Efortul fizic îți asigură tonus, în timp ce dieta te ajută să consumi alimente cu conținut sărac în grăsimi și bogat în fibre. Odată sculptați și antrenați, mușchii ard caloriile chiar și atunci când nu depui efort fizic. Rezultatul: după aproximativ opt săptămâni de antrenament constant, vei observa atât o scădere în centimetri, cât și în kilograme.

Amintește-ți să te hidratezi

Pentru a împiedica organismul să rețină apa, trebuie să să-i oferi în fiecare zi cantitatea optimă de lichid. Cu atât mai mult cu cât te antrenezi regulat, lucru care presupune pierderea unei cantități mari de apă în timpul efortului fizic. Hidratarea îți asigură sursa de energie pentru a continua fiecare antrenament, îmbunătățește circulația și tonifică întreaga musculatură, fiind un factor important și în cadrul unui proces sănătos de slăbire.

foto: 123rf

Citește și:

Renunțarea la fumat. În mai puțin de o săptămână vei observa beneficiile eforturilor tale

Ce se întâmplă în organismul tău atunci când mesteci gumă? Uite ce efecte nocive poate avea acest obicei

Cum poți trata rapid arsurile solare? 7 remedii care funcționează de fiecare dată

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Dieta