Ce se întâmplă în organismul tău atunci când mesteci gumă? Uite ce efecte nocive poate avea acest obicei

efectele nocive ale consumului de gumă de mestecat

Pentru că își doresc să aibă în permanență o respirație proaspătă, din dorința de a scăpa de stres sau de kilogramele în plus, o mulțime de persoane aleg să mestece gumă. Acest obicei poate produce o serie de schimbări la nivelul organismului și chiar dacă are și beneficii, există și efecte nocive asociate consumul de gumă de mestecat.

Guma de mestecat este privită de foarte multe persoane ca fiind un secret al siluetei suple. Mestecată la un anumit interval de timp, aceasta poate diminua apetitul alimentar, ceea ce înseamnă o scădere în greutate mult mai rapidă. Cu toate acestea, studiile au arătat că acest obicei poate cauza o mulțime de probleme de sănătate.

Efectele nocive ale consumului de gumă de mestecat

Guma de mestecat conține dioxid de titan, regăsit în lista ingredientelor sub denumirea de E171. Acesta este, de fapt, un colorant alimentar și se găsește într-o cantitate mică în guma de mestecat, dar și în bomboane, în zahărul pudră sau în pasta de dinți. Acest colorant poate provoca o mulțime de probleme la nivelul organismului. Specialiștii au descoperit că atunci când sunt consumate frecvent produse care conțin E171, există posibilitatea ca metabolismul să fie afectat și să apară inflamații la nivelul intestinului. Pe lângă acest colorant, guma de mestecat conține și alte ingrediente care pot afecta flora intestinală.

Studiile au arătat că atunci când este consumată frecvent, guma de mestecat poate duce la apariția migrenelor. Oamenii de știință au făcut această descoperire analizând durerile de cap cu care se confruntau mai mulți adolescenți. Fără să le fie prescrise medicamente și doar renunțând la obiceiul de a consuma gumă de mestecat, aceștia au scăpat de durerile puternice de cap.

Guma de mestecat conține și îndulcitori falși, aceștia fiind vinovați de apariția cariilor dentare, de acumularea grăsimilor la nivelul ficatului, dar și se apariția unor boli grave ca diabetul de tip 2, bolile de inimă, leucemia, limfomul sau tumorile renale, potrivit draxe.com.

Cu toate că obiceiul de a consuma gumă este văzut ca o modalitate prin care poate fi redusă pofta de mâncare, există studii care afirmă că acest lucru îi poate determina pe indivizi să facă alegeri nesănătoase și să evite fructele și legumele.

Foto: 123rf.com

Citește și:

Care sunt efectele secundare secrete ale ceaiului verde? Iată ce spun specialiștii…

Cistita, spaima femeilor

Vinul roșu, aliatul organismului în lupta împotriva cancerului

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate