4 rețete de deserturi delicioase şi rapide

Sunt momente ȋn care am putea renunṭa cu plăcere la un fel principal de mȃncare ȋn schimbul unui desert delicios. Timpul nu ne permite să experimentăm atȃt de multe reṭete pe cȃt ne-am dori să mȃncăm. 

Contrar părerilor noastre conform cărora deserturile sunt greu de preparat, există cȃteva reṭete pentru care nu ai nevoie decȃt de cȃteva minute pentru a le pregăti.

Desert delicios din fulgi de porumb, nuci şi ciocolată

deserturi delicioase şi rapide

Probabil nu te-a gȃndit pȃnă acum că din aceste ingrediente, pe care le ai mereu ȋn casă, poṭi pregăti un desert. Este foarte simplu. Topeşti o tabletă de ciocolată ȋntr-o tigaie ȋncinsă, apoi o amesteci bine cu fulgii de porumb pisaṭi şi cu nuci. Întinzi compoziṭia rezultată pe o folie alimentară ȋn formă de
minirulouri şi laşi să se răceasc ȋnainte de a le mȃnca. Vei avea surpriza să constaṭi că ṭi-ai pregătit propriile batoane din cereale.

Măr caramelizat

Îṭi aminteşti gustul copilăriei cȃnd mȃncai mere pe băṭ? Sunt atȃt de uşor de preparat! Tot ce trebuie să faci este să pui la cuptor cȃteva mere pentru a se coace. Cȃnd sunt gata topeşti ȋntr-o tigaie cȃteva linguri de zahăr, la foc mic. Îl laşi pe foc pȃnă devine lichid, de culoare maro roşcat. Apoi torni rapid zahărul topit peste merele coapte, avȃnd grijă să le acoperi. Se pot consuma imediat ce zahărul ars s-a ȋntărit peste coaja merelor.

Prăjitură rapidă din mere, fără coacere

deserturi delicioase şi rapide

Se iau cȃteva mere, se curṭă de coajă, apoi se taie felii subṭiri. Pe un platou se aşază un strat de mere, iar deasupra se ung cu miere amestecată cu pudră de scorṭişoară. Se adaugă ȋncă un strat de mere, apoi ȋncă unul subṭire de miere cu scorṭişoară. Deasupra se ornează cu nuci pisate, alune,  migdale, goji.

Prăjitură din brȃnză dulce

deserturi delicioase şi rapide

Pentru prepararea acestei prăjituri poṭi folosi orice tip de biscuiṭi ai ȋn casă, pişcoturi sau pandişpan. Se aşază biscuiṭii pe un platou, unul lȃngă altul.
Brănza dulce se amestecă cu cȃteva linguriṭe de miere şi stafide, apoi se ȋntinde crema rezultată peste biscuiṭi. Se poate orna cu nucă de cocos, ciocolată rasă, fructe uscate sau bucăṭi de ananas.

Poti incerca si aceasta crema de zahar ars!

Sura foto: shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar