Rețete de turtă dulce rapide și delicioase
Cu siguranță, multe dintre noi asociază sărbătorile de iarnă cu mirosul de cozonac, de scorțișoară și de turtă dulce. Iar dacă ești tentată să spui că turta dulce nu are miros, ei, bine, noi te contrazicem. Cea de casă miroase incredibil de bine și e mult, mult mai gustoasă decât cea din comerț. Așa că îți propunem trei rețete de turtă dulce pe care le poți prepara rapid.
Rețetă de turtă dulce rapidă
Prepararea acestei rețete de turtă dulce necesită doar 10 minute, respectiv 45 de minute pentru coacere.
Ingrediente pentru 8 persoane
- 250 g făină
- 200 g miere lichidă
- 50 g de zahăr brun
- 100 ml de frișcă lichidă
- 1 pliculeț de praf de copt
- 1 pliculeț de zahăr vanilinat
- 1/2 linguriță de amestec de ghimbir, scorțișoară, cuișoare, nucșoară
- 1/2 linguriță pulbere de anason
Mod de preparare
Mixează toate ingredientele într-un robot. Unge cu unt o formă pentru copt și toarnă compoziția de turtă dulce în formă. Coace la foc mediu aproximativ 45 de minute.
Rețetă de turtă dulce cu smochine și portocale
Această rețetă se prepară în 15 minute, iar timpul alocat coacerii este de 45 de minute.
Ingrediente pentru 6 persoane
- 250 g făină integrală
- 250 g miere de albine lichidă
- 200 ml lapte
- 150 g smochine uscate
- 100 g portocale confiate
- pulbere de anason
- 1/2 linguriță de amestec de ghimbir, scorțișoară, cuișoare, nucșoară
- 5 g praf de copt
- un praf de sare
Mod de preparare
Amestecă într-un vas făina cu praful de copt. Taie în bucăți mici portocalele confiate și smochinele. Amestecă-le cu făina. Amestecă laptele cu sarea, amestecul de condimente, anasonul și mierea și lasă-le să se infuzeze 5 minute. Adaugă făina și praful de copt peste lapte. Adaugă, apoi, portocalele și smochinele.
Tapetează o formă cu foaie de copt și toarnă compoziția. Coace turta dulce la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, timp de 40-45 de minute.
Rețetă de turtă dulce cu migdale
Prepararea acestei rețete durează 15 minute, iar pentru coacere ai nevoie de încă 50 de minute.
Ingrediente pentru 8 persoane
- 300 g miere lichidă
- 250 g făină
- 60 g pulbere de migdale
- 100 ml lapte
- un ou
- o lingură amestec de ghimbir, scorțișoară, cuișoare, nucșoară
- un pliculeț praf de copt
Mod de preparare
Încălzește ușor laptele și mierea, apoi dă recipientul la o parte de pe foc. Amestecă făina, praful de copt, pulberea de migdale și amestecul de ghimbir, scorțișoară, cuișoare, nucșoară. Fă o gaură în mijlocul făinei și toarnă acolo laptele. Amestecă bine, apoi adaugă oul și amestecă din nou.
Toarnă compoziția într-o formă unsă cu unt și introdu-o în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, timp de 50 de minute.
foto: 123rf
Trei preparate în care poți adăuga rodie