Rețeta secretă a bunicilor: TORT DIPLOMAT
A fost și va rămâne un desert elitist care fie îți place și-l adori, fie nu, și refuzi să mai guști vreodată. Au fost vremuri când nunțile se terminau cu dansul Perinița și o felie delicioasă de tort diplomat. Rețeta circula printre românce din mână în mână, dar puține recunoșteau că produsul final era o reușită 100%. Pentru că TORTUL DIPLOMAT necesita un anume gen de frișcă care nu se găsea la discreție, așa cum se întâmplă astăzi. Iată rețeta secretă a bunicilor: TORT DIPLOMAT
Ingrediente:
- 4 ouă
- 40 g gelatină
- 1 cutie compot de ananas
- 1 kg frişcă
- 200 g zahăr
- 150 g pişcoturi foarte subţiri
- unt pentru uns tava
Mod de preparare:
- Pui gelatina la înmuiat în apă călduţă.
- Iei zeama de la compotul de ananas şi o pui la foc cu gelatina până se dizolvă.
- O laşi să se răcească, apoi adaugi 4 gălbenuşuri.
- Baţi albuşurile spumă cu zahărul şi le incorporezi în compoziţia cu gelatină.
- Adaugi 1/2 kg frişcă şi ananasul cubuleţe.
- Ungi o cratiţă cu puţin unt şi torni compoziţia.
- Pe marginea cratiţei pui pişcoturile şi dai la rece.
- După 5-6 ore scoţi tortul pe o tavă şi ornezi cu frişca rămasă.
Crezi sau nu, poti termina o masa si cu un tort de post!
Incearca si tu acasa cea mai buna reteta de tort diplomat cu care vei impresiona la orice aniversare sau ocazie speciala!
Foto: Hepta
Citește și:
O delicioasă tartă cu vișine și bezea
Un desert pentru toată familia: găluşte de orez, prăjite
Dulceața de nuci verzi, un deliciu culinar. Cum o prepari?