Rețeta secretă a bunicilor: TORT DIPLOMAT

reteta tort diplomat

A fost și va rămâne un desert elitist care fie îți place și-l adori, fie nu, și refuzi să mai guști vreodată. Au fost vremuri când nunțile se terminau cu dansul Perinița și o felie delicioasă de tort diplomat. Rețeta circula printre românce din mână în mână, dar puține recunoșteau că produsul final era o reușită 100%. Pentru că TORTUL DIPLOMAT necesita un anume gen de frișcă care nu se găsea la discreție, așa cum se întâmplă astăzi. Iată rețeta secretă a bunicilor: TORT DIPLOMAT

Ingrediente:

  • 4 ouă
  • 40 g gelatină
  • 1 cutie compot de ananas
  • 1 kg frişcă
  • 200 g zahăr
  • 150 g pişcoturi foarte subţiri
  • unt pentru uns tava

Mod de preparare:

  1. Pui gelatina la înmuiat în apă călduţă.
  2. Iei zeama de la compotul de ananas şi o pui la foc cu gelatina până se dizolvă.
  3. O laşi să se răcească, apoi adaugi 4 gălbenuşuri.
  4. Baţi albuşurile spumă cu zahărul şi le incorporezi în compoziţia cu gelatină.
  5. Adaugi 1/2 kg frişcă şi ananasul cubuleţe.
  6. Ungi o cratiţă cu puţin unt şi torni compoziţia.
  7. Pe marginea cratiţei pui pişcoturile şi dai la rece.
  8. După 5-6 ore scoţi tortul pe o tavă şi ornezi cu frişca rămasă.

Foto: Hepta

Citește și:

O delicioasă tartă cu vișine și bezea

Un desert pentru toată familia: găluşte de orez, prăjite

Dulceața de nuci verzi, un deliciu culinar. Cum o prepari?

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar