O delicioasă tartă cu vișine și bezea
Deși acrișoare, vișinele sunt printre cele mai apreciate fructe ale verii. Un compot rece, de la frigider, este o adevărată binecuvântare într-o zi caniculară. Cât privește deserturile, cea mai cunoscută prăjitură este pandișpanul cu vișine. Știm că nu te saturi de el niciodată, dar ce-ar fi să încerci și o altă rețetă? O delicioasă tartă cu vișine și bezea.
Ingrediente:
Ai nevoie, pentru prepararea aluatului, de 125 g de unt, 250 g de făină, un ou, trei linguri de lapte și 80 g de zahăr tos. Pentru umplutură pregătește 400 g de vișine fără sâmburi, o linguriță de zahăr tos, coaja rasă de la o portocală, o lingură de făină, un gălbenuș de ou, două albușuri și 125 g de zahăr tos.
Din cele 80 g zahăr tos unt, făină, lapte, ou şi un praf de sare prepară un aluat ca pentru tartele obișnuite. Lasă să se odihnească la rece o oră, după care lucrează în ritm susţinut: întinde o foaie și umple tăviţele de tarte (unse cu unt). Lasă-le în cuptorul încins, pentru circa zece minute.
Mod de preparare:
Prepară umplutura astfel: pune vişinele la scurs într-o strecurătoare. În sucul obţinut presară o lingură de făină, adăugă gălbenuşul și coaja de portocală, apoi pune pe foc, la bain-marie, până se îngroaşă ca o cremă. Adaugă apoi vişinele, amestecă și lasă să se răcească.
Din cele două albuşuri, un praf de sare şi 125 gr zahăr tos, prepară o bezea.
Umple apoi tartele coapte cu crema de vişine şi aşează deasupra câte o lingură de bezea. Dă totul la foc iute, pentru aproximativ 5-8 minute.
Serveşte tartele a doua zi, pentru că aluatul va fi bine frăgezit.
Nu uita! Pentru a prepara această prăjitură și la iarnă, pune vișine fără sâmburi la congelator, acum cât se găsesc din abundență!
Uite cele mai simple retete de dulceata de visine!
Foto: Shutterstock
Citește și:
Un desert pentru toată familia: găluşte de orez, prăjite
Dulceața de nuci verzi, un deliciu culinar. Cum o prepari?
Salată caldă din pene cu legume