Rețetă de gogoși de post. Sunt foarte pufoase și delicioase

Dacă te-ai hotărât să ții tot Postul Paștelui, dar ai momente în care ai poftă de dulce, atunci trebuie să înveți să pregătești această rețetă delicioasă. Prepară niște gogoși de post, delicioase, care îi vor încânta pe cei dragi. 

Gogoșile se pregătesc foarte ușor, nu ai nevoie de multe ingrediente și nici nu vei petrece prea mult timp în bucătărie. Iată rețetă simplă de gogoși pufoase, potrivit secretele.com.

Rețetă de gogoși de post

Ingrediente:

  • o jumătate de kilogram de făină albă
  • 200 de ml de apă
  • 50 ml de ulei
  • 4 linguri de zahăr
  • un pliculeț de zahăr vanilat
  • o lingură de esență de vanilie
  • 25 de grame de drojdie proaspătă
  • un vârf de cuțit de sare
  • ulei pentru prăjit
  • zahăr pudră
  • gem sau dulceață pentru umplutură

Mod de preparare:

Primul pas este să pui drojdia într-un castron mic, cu 2-3 linguri de apă călduță și o lingură de zahăr, după care amestecă bine, până când se omogenizează. Maiaua se lasă să crească. Între timp, se amestecă într-un vas mai mare făina, restul de zahăr, sarea și zahărul vanilat.

Apoi, pune apa la încălzit și adaugă maiaua peste ingredientele uscate. Apa călduță trebuie turnată peste compoziție, împreună cu uleiul și esența de vanilie. Următorul pas este să frămânți bine aluatul și să îl lași la crescut, pentru cel puțin 30 de minute.  Apoi, împarte aluatul în două bucăți din care întinzi două foi. Cu ajutorul unui pahar, formează gogoșile, apoi pune-le la prăjit, în uleiul încins în prealabil.

La final, gogoșile se umplu cu gem sau dulceață, apoi se pudrează cu zahăr. Sunt delicioase și ideal este să mănânci calde.

Poftă bună!

Foto: shutterstock.com

Mihaela Tudor

Citește și:

Rețete de post cu cartofi. 5 idei care să te inspire pentru masa de prânz

Aperitiv de post: FASOLE PRĂJITĂ

De ce este bine să mânânci ciocolata neagră la micul dejun? Cercetătorii au făcut o descoperire incredibilă

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...

EVA.RO
Recomandari
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar