Aperitiv de post: FASOLE PRĂJITĂ

fasole prajita

Postul Paștelui a început de numai o săptămână și deja te gândești cum să mai variezi meniul zilnic? Uite o rețetă simplă și de efect, la care probabil nu te-ai gândit până acum.

INGREDIENTE

• 250 g fasole,

• 2-3 cepe,

• 300 ml ulei,

• sare, piper,

• castraveciori acri sau gogoşar acru.

CUM SE PREPARĂ

Se alege fasolea, se spală bine, în mai multe ape, şi se pune la fiert. Dacă fasolea este veche, pentru ca fiertul să nu dureze prea mult (3-4 ore) se pune de cu seară în apă caldă. Se dă în clocot de 2-3 ori, schimbând apa după fiecare clocot, după care se trece la fierberea propriu-zisă, cu puţină sare. O fierbere foarte bună este esenţială.

Într-un ceaun, sau într-o cratiţă de tuci, se prăjeşte, în ulei, ceapa, tocată mărunt. Când ceapa a ajuns la culoare aurie (pe foc), se adaugă fasolea, se sărează şi se piperează, după gust, amestecându-se bine cu o lingură de lemn, până la omogenizare. Se aşază pe un platou şi se garniseşte cu feliuţe de castravecior sau gogoşar acru.

Se serveşte rece. Se poate păstra la frigider timp mai îndelungat.

Află mai multe despre postul Paștelui și rețete de post din cartea Rețete de post economice si usor de preparat, scrise de Sanda Marin. Descoperă peste 200 de retete de post, culese din toate regiunile României și învățături ale sfinților, pentru perioada postului. Cumpără cartea de la chioșcurile de ziare începând de luni, 26 februarie 2018, cu numai 17 lei.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...

EVA.RO
Recomandari
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Retete culinare