Cum să faci un chec pufos cu glazură de ciocolată? Rețeta care îi va cuceri pe toți invitații tăi

Masa de Paște este un prilej bun pentru a fi alături de cei dragi și pentru a gusta din bucatele tradiționale. Dacă ai poftă de un desert bun și pufos, pregătește un chec cu glazură de ciocolată.

Este o rețetă delicioasă, care se pregătește destul de ușor, dar care poate fi sofisticată în același timp. Așadar, dacă nu ai timp să pregătești cozonac de Paște, poți alege să faci un chec pufos cu glazură de ciocolată. Cei dragi vor fi încântați de surpriza pe care le-ai făcut-o.

Cum să faci un chec pufos cu glazură de ciocolată?

Ingrediente:

  • 10 ouă
  • 2 căni de zahăr brun
  • 3 căni de făină
  • un plic de praf de copt
  • 7 linguri de ulei
  • 10 linguri de apă
  • 200 grame miez de nucă
  • 2 linguri de cacao
  • ciocolată pentru pentru glazură
  • unt

Mod de preparare:

Primul pas este să pui la fiert zahărul împreună cu apa. Între timp, albușurile se bat spumă cu un vârf de sare. După care, se toarnă siropul fierbinte peste albușuri și continuă să amesteci bine. Apoi, gălbenușurile se adaugă pe rând, după care se pune făina în ploaie cu o lingură de lemn de jos în sus, pentru ca amestecul să nu se lase. Apoi, se adaugă uleiul, praful de copt și miezul de nucă întreg.

Se ung tăvile cu unt și se tapetează cu făină,  apoi se toarnă compoziția mai mult de jumătate în tăvi. Restul compoziției se amestecă bine cu cacao, apoi se toarnă deasupra compoziției din tăvi. Se amestecă totul cu o furculiță, în cerc pentru a forma un aspect frumos.

Tavile se introduc la cuptor pentru aproximativ 30 de minute, la foc potrivit și se verifică din când în când.

Între timp, se prepară o glazură din ciocolată. Aceasta se topește la bain-marie cu puțin unt și se amestecă bine, până va căpăta o consistență uniformă. Glazura se toarnă deasupra checului, după ce l-ai scos din tavă și s-a mai răcit puțin. La final se taie în felii egale și poate fi servit și cald.

Poftă bună!

Mihaela Tudor

Citește și:

Rețetă de pască cu aluat de cozonac. Este delicioasă și se prepară rapid

Rețetă de ciorbă de perișoare de post. Este decioasă și hrănitoare, perfectă pentru masa de prânz

Conopidă crocantă cu sos de miere și usturoi. Aperitivul de post pe care cei dragi îl vor adora

Rețetă de cartofi prăjiți ca în Banat

Alimentele care te feresc de depresie și gânduri negre. Nu trebuie să îți lipsească din casă

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...

EVA.RO
Recomandari
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar