Cozonac cu nucă şi scorţisoară. Rețeta delicioasă care nu ar trebuie să lipsească de pe masa de Paște

Numărăm zilele până la Paște, așa că gospodinele au început deja pregătirile pentru această sărbătoare. Unul dintre bucatele tradionale care nu ar trebui să-ți lipsească de pe masa de sărbătoare este cozonacul.

Mirosul de cozonac în casă te va face să te simți mult mai relaxată și vei știi cu adevărat că au venit sărbătorile pascale. Chiar dacă multe femei tinere se sperie puțin de rețetele de cozonac, ei bine, acestea ar trebui să știe că nu este chiar așa de greu să prepari un desert atât de delicios. Trebuie doar să urmezi câțiva pași simpli și va ieși un cozonac pufos și delicios.

Cum se prapară cozonacul cu nucă și scorțișoară?

Ingrediente:

  • 500 g făină cernută
  • 150 g zahăr
  • 250 ml lapte călduț
  • 4 gălbenușuri
  • 80 ml ulei
  • o lingură mare de unt topit
  • o drojdie 25g
  • un praf de sare
  • esențe de vanilie, rom, coajă sau zeamă de lămâie
  • un gălbenuș pentru ungerea cozonacului
  • 200 g nucă măcinată
  • 8-10 linguri zahăr
  • un plic zahăr vanilat
  • esența de rom
  • două lingurițe scorțișoară
  • 100 g stafide

Mod de preparare:

Primul pas este să prepari maiaua: divolvă drojdia în 100 ml de lapte călduț cu o lingură de zahăr și una de făină, conform realitatea.net. După care, amestecul se lasă să stea timp de 10 minute. Apoi se cerne făina de 2-3 ori. Se dizolvă zahărul și vanilia în restul de lapte, călduț.  Apoi, gălbenușurile se freacă cu sare, coajă de lămâie.

Se adaugă peste făină, maiaua, laptele, gălbenușurile și uleiul, treptat. Aluatul se frământă în continuu timp de 10 – 15 minute, apoi aluatul se lasă la dospit, timp de o oră.
Între timp, se amestecă nucă cu albușurile bătute spumă, cu 50 g zahăr și romul. Se porționează aluatul în trei părți egale.

Se întinde foaia de aluat, apoi se adăugă deasupra umplutura de nucă, se rulează cozonacul, se stropeșe cu zahăr și se pune în tavă. Se mai lasă la dospit aproximativ 30 de minute, apoi introduce la cuptor, timp de 45 de minute, la foc potrivit.

Pe parcursul coacerii, cozonacul se unde cu gălbenuș de ou, pentru a avea o culoare aurie.

Poftă bună!

Foto: shutterstock.com

Mihaela Tudor

Citește și:

Rețetă de pască cu aluat de cozonac. Este delicioasă și se prepară rapid

Rețetă de ciorbă de perișoare de post. Este decioasă și hrănitoare, perfectă pentru masa de prânz

Conopidă crocantă cu sos de miere și usturoi. Aperitivul de post pe care cei dragi îl vor adora

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...

EVA.RO
Recomandari
Libertatea
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Recomandari shopping
Mai multe din Culinar