Patru rețete de SALATĂ CU TON absolut delicioase
Tonul este un pește răpitor, dar se consumă pentru beneficiile indiscutabile din carnea sa cât și pentru gustul delicios. Peștele este recunoscut pentru cantitatea de seleniu pe care o conține. Deși studiile nu sunt finalizate, se presupune ca această formă a seleniului ar putea proteja organismul uman de efectele negative ale mercurului. Iată patru rețete de SALATĂ CU TON absolut delicioase:
Salată cu ton și orez
Ingrediente:
- conservă ton
- 2 plicuri orez prefiert
- ceapă verde
- lămâi
- sare
- piper
Se fierbe orezul conform instrucțiunilor de pe pachet. Se amestecă tonul cu orezul fiert, ceapa tăiată rondele subțiri, sare, piper și zeamă de lămâie din belșug și se servește după ce s-a răcit.
Salată cu rucola, ton și fasole boabe
Ingrediente:
- rucola
- 200g rucola
- 140g fasole albă din conservă
- 170g ton în ulei din conservă
- 130g ceapă roșie feliată
- 1/4 linguriță muștar Dijon
- 160g rosii cherry tăiate în jumătăți
- 1/4 linguriță piper
- 1/2 linguriță usturoi tocat marunt
- 1/4 linguriță sare
- 1 si 1/2 linguri ulei de masline
- 3 linguri suc lămâie
- 60g parmezan tăiat fâșii subțiri
Amestecă într-un bol uleiul de măsline, sucul de lămâie, muștarul, sare, piper și usturoiul tocat mărunt. Într-un bol mare amestecă roșiile cu tonul, fasolea, ceapa și rucola. Adaugă peste ele vinegreta pregatită mai devreme și amestecă bine. Deasupra lor adaugă, la final, fâșii de parmezan.
Salată de paste cu ton și fenicul
Ingrediente:
- 1 bulb fenicul
- 1 măr feliat
- 1 lămâie
- 200g ton din conservă
- 250g paste (penne)
- 1/2 linguriță sare
Gătește pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj în apă fără sare și ulei. Scurge-le bine și păstrează 100ml din apa în care au fiert. Clătește pastele cu apă rece și scurge-le.
Scoate tonul din conservă și scurge-l, păstrând 2 linguri de ulei.
Rade coaja de la lămâie și stoarce 3 linguri de zeamă. Amestecă-le cu uleiul păstrat.
Amestecă pastele pregătite cu uleiul și lămâia într-un bol mare, apoi adaugă tonul și mărul feliat.
Toacă mărunt vârfurile cu frunze de la fenicul și pune-le în bol. Curăță feniculul și feliază-l, apoi adaugă-l peste paste.
Toarnă apa păstrată de la paste și jumătate de linguriță de sare și amestecă bine. Servește salata imediat.
Salată de ton cu pătrunjel, rodie și lipii aromate
Ingrediente:
- 4 legături de pătrunjel
- 1 rodie
- 2 lipii libaneze
- 1 lingurită chimion
- 1 conservă de ton RIO Mare în suc propriu
- 1 lingură melasă de rodii
- 1 mână de roșii cherry
- 4 fire de mentă
- 2 linguri semințe de pin
- 3-4 linguri ulei de măsline
- sucul de la jumătate de lămâie
- sare și piper proaspăt râșnit
Taie lipiile în triunghiuri și așaza-le pe o tavă de copt. Amestecă chimionul cu 2 linguri de ulei de măsline și unge lipiile cu sosul astfel obținut. Dă lipiile la cuptorul încins la 200°C timp de 10 minute sau până ce se rumenesc și devin crocante.
Cât timp acestea sunt la cuptor, pregătește restul ingredientelor. Încinge o tigaie si rumenește puțin semințele de pin. Curăță rodia, spală și alege frunzele de pătrunjel, apoi toacă-le mărunt. Procedează la fel și cu frunzele de mentă. Taie roșiile cherry în cubulețe. Scurge conserva de ton.
Pune toate ingredientele într-un bol încăpător. Amestecă folosind o furculiță. Servește salata împreună cu lipiile aromate.
Foto: 123rf
Citeste și:
Dulceața de nuci verzi, un deliciu culinar. Cum o prepari?