Avocado, fruct minune și deliciu în bucătărie! 4 rețete rapide

Se știe deja că avocado este un fruct bogat în nutrienți, al cărui consum ne permite să trăim mai sănătos.

Datorită vitaminelor și proteinelor sale, avocado ne ajută să avem grijă de ochi, inimă, creier, sistem imunitar, chiar și de greutate.

Avocado, fruct minune și deliciu în bucătărie! 4 rețete rapide

Așadar, dacă este atât de bun pentru organism, este nevoie să știm și în câte moduri îl putem consuma.

Avocado se consumă în stare naturală, nealterat termic, dar există și multe rețete în care îl putem include. Din avocado poti face un guacamole delicios si sanatos.

Rețete cu avocado

Guacamole – mâncare specific mexicană

Ingrediente:

  • 2 avocado bine coapte
  • 3 caței de usturoi
  • ½ ceapă tocată mărunt
  • ½ linguriță pulbere de ardei iute (se poate și fără)
  • 1 lingură suc de lime (sau lămâie)
  • roșie tocată mărunt
  • sare, piper și coriandru proaspăt, în funcție de gust

Fructele de avocado se curăță de coajă, după care se scoate miezul cu ajutorul unei linguri și se introduce în blender.

Dacă ne dorim o consistență mai tare, putem folosi o furculiță pentru a zdrobi miezul, renunțând la blender.

Adaugăm toate celelalte ingrediente, tocate mărunt, și amestecăm întreg conținutul, împreună cu sucul de lime (sau de lămâie).

Pasta de guacamole poate fi păstrată într-un bol și consumată cu felii de pâine, nachos sau tortillas.

 Salate cu avocado

Avocado poate fi introdus în nenumărate combinații, obținându-se următoarele salate:

  • roșii, castravete, ceapă roșie și avocado, cu un dressing de lămâie;
  • jumătăți de avocado umplute cu brânza mozzarella, roșii cherry, cubulețe de avocado, ierburi proaspete, ulei de măsline și oțet balsamic;
  • salată de pui cu avocado, salată verde, ulei de măsline, miere, chimen și ardei iute;
  • salată de avocado cu mango, rucola, ceapă și cubulețe de pui la tigaie;
  • dressingul se obține din ulei de măsline, suc de lămâie, puțin zahăr și chimen.

Supă cremă de avocado și cartofi dulci

Ingrediente:

  • 4 cești supa de pui
  • 1-2 fructe de avocado bine coapte
  • 1 cartof dulce mare, decojit și tăiat bucăți
  • 1 ceapă mică, tocată mărunt
  • 2 lingurițe miere
  • ¼ linguriță chimen măcinat
  • ¼ linguriță sare
  • puțină pulbere de ardei iute

Supa, cartofii, ceapa, mierea, chimenul, sarea și ardeiul iute se amestecă într-o oală pe care o ținem pe foc, la intensitate medie, până când încep să fiarbă.

După reducem flacăra și mai lăsăm să fiarbă circa 15 minute sau atât cât este suficient pentru a fi gata cartofii.

După ce oprim focul, lăsăm conținutul la răcit pentru 10 minute, apoi încorporăm avocado și amestecăm totul cu un blender. Supa va fi încălzită înainte de servire.

Pastă de avocado cu brânză

Ingrediente:

  • 2 avocado
  • 4 linguri crema de brânză
  • 1 cățel usturoi
  • 1/4 ceapa
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • sare
  • piper

Taie cei 2 avocado (cât mai copți), scobește-le miezul și pasează-l cu furculița până ce devine omogen.

Amestecă pasta de avocado cu crema de brânză, usturoiul și ceapa tăiate cât mai mărunt, zeamă de lămâie, sare și piper.

Servește pasta de avocado cu chipsuri de tortilla sau felii de pâine integrală subțire și crocantă.

Redactat de Ana Maria Niță-Bungrezeanu

Foto: Shutterstock.com

Citește și:

Dieta cu hrișcă. Te ajută să slăbeşti 12 kilograme în mai puțin de două săptămâni

Ramona Bădescu face cel mai bun TIRAMISU. În exclusivitate, ne-a oferit rețeta ei secretă

De ce nu trebuie sa mananci cozonac si sa bei lapte? Sfatul pretios al nutritionistului

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Culinar