Tartă Tatin cu ananas și rodie

tarta tatin cu ananas si rodie

tarta tatin cu ananas si rodie

12 porții gata în 45 minute, 276 calorii per porție, 14 g grăsimi, 34 g carbohidrați

Ingrediente necesare preparării tartei

300 g ananas tăiat bucăți

4 linguri miere

175 g unt înmuiat la temperatura camerei

1 linguriță esență de vanilie

3 ouă

175 g făină cu factor de creștere

50 ml suc de ananas

4 linguri semințe de rodie

Cum prepari tarta Tatin cu ananas și rodie

1 Încinge cuptorul la semnul 6/180 C. Unge cu unt și tapetează cu hârtie de copt o formă rotundă de blat de 22 cm. Așază ananasul în formă și toarnă deasupra 1 lingură de miere.

2 Într-un bol combină untul, zahărul și vanilia până când amestecul devine pufos. Încorporează ouăle, pe rând, adăugând și câte puțină făină pentru ca amestecul să nu se taie.

3 Încorporează făina rămasă și toarnă compoziția în formă. Nivelează suprafața și dă la cuptor 30-35 min, până când scobitoarea înfiptă iese curată și blatul e elastic. Lasă să se răcorească în formă 5 min și apoi răstoarnă pe platoul de servit. Lasă deoparte și prepară siropul.

4 Încălzește sucul de ananas și mierea rămasă timp de 3 min, adaugă semințele de rodie și stropește tarta înainte de a porționa.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Retete culinare