Tartă Tatin cu ananas și rodie
:quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/uploads/2016/08/tarta-tatin-cu-ananas-si-rodie.png)
12 porții gata în 45 minute, 276 calorii per porție, 14 g grăsimi, 34 g carbohidrați
Ingrediente necesare preparării tartei
300 g ananas tăiat bucăți
4 linguri miere
175 g unt înmuiat la temperatura camerei
1 linguriță esență de vanilie
3 ouă
175 g făină cu factor de creștere
50 ml suc de ananas
4 linguri semințe de rodie
Cum prepari tarta Tatin cu ananas și rodie
1 Încinge cuptorul la semnul 6/180 C. Unge cu unt și tapetează cu hârtie de copt o formă rotundă de blat de 22 cm. Așază ananasul în formă și toarnă deasupra 1 lingură de miere.
2 Într-un bol combină untul, zahărul și vanilia până când amestecul devine pufos. Încorporează ouăle, pe rând, adăugând și câte puțină făină pentru ca amestecul să nu se taie.
3 Încorporează făina rămasă și toarnă compoziția în formă. Nivelează suprafața și dă la cuptor 30-35 min, până când scobitoarea înfiptă iese curată și blatul e elastic. Lasă să se răcorească în formă 5 min și apoi răstoarnă pe platoul de servit. Lasă deoparte și prepară siropul.
4 Încălzește sucul de ananas și mierea rămasă timp de 3 min, adaugă semințele de rodie și stropește tarta înainte de a porționa.