Masă delicioasă de post. Cum să faci cea mai bună supă cremă de cartofi cu ceapă

Săptămâna trecută am intrat în Postul Crăciunului, iar mulți credincioși aleg să îl respecte pe toată perioada lui. Dacă te-ai hotărât să ții tot postul, însă nu știi prea multe rețete care să fie de post, îți propunem o rețetă delicioasă și anume o supă cremă de cartofi cu ceapă.

Este o rețetă originală și delicioasă, perfectă pentru zilele friguroase de iarnă. Dacă ai poftă de ceva bun, pregătește această supă cremă pentru că este și foarte sănătoasă.

Cum se face supa cremă de cartofi cu ceapă

Ingrediente:

  • șase cartofi de mărime medie;
  • trei cepe mari;
  • o cană de pătrunjel sau mărar după preferințe;
  • făină de ovăz;
  • doi litri de apă;
  • ulei de cocos (sau orice alt ulei obţinut prin presare la rece);
  • sare, piper, după gust.
  • boia de ardei iute

Mod de preparare:

Primul pas este să pui apă la fiert într-o oală mare, după care trebuie să cureți cartofii și ceapa. Taie legumele în bucăți mari, după care adaugă-le în apa clocotită. După ce au fiert, legumele se scot din apă, apoi se pasează cu blenderul sau cu o furculiță, după ce s-au răcit. Apa în care au fiert legumele nu se aruncă. Legumele pasate se pun în apă și se adaugă una sau două linguri de făină de ovăz, apoi se verfică consistența.

Supa se condimentează cu sare, piper, boia de ardei și ulei după gust. La final, se adaugă pătrunjelul sau mărarul după gust.

Supa cremă de cartofi cu ceapă se servește fierbinte cu crutoane din pâine integrală.

Poftă bună!

Foto: shutterstock.com

Mihaela Tudor

Citește și:

Mic dejun de post. Ce poți mânca dimineața în Postul Crăciunului?

Cel mai bun vin fiert pe care l-ai gustat vreodată! Cum se prepară și cât este de benefic pentru sănătate

Cel mai echilibrat mic dejun conține doar trei ingrediente! Este recomandare unui medic celebru pentru o viață sănătoasă

Fă-ți acasă apă infuzată! Este o minune pentru sănătate și te ferește de o mulțime de boli

Loading...
Recomandari
Libertatea
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar