În sezonul rece, vinul fiert este cea mai populară băutură, pentru că este foarte bun și aromat, ne încălzește în zilele friguroase. Puțini știu însă că acesta are și numeroase beneficii pentru sănătate.
Vinul roşu este cunoscut în întreaga lume pentru beneficiile pe care le aduce sănătăţii consumatorilor moderaţi. Este o sursă excelentă de antioxidanţi, flavonoide şi compuşi fenolici. De asemenea, vinul roșu luptă împotriva radicalilor liberi, are proprietăţi anti-aging, protejează sănătatea celulară şi inima. Mai mult decât atât, chiar dacă pare greu de crezut, este un remediu excelent pentru gripă și răceală.
Este foarte important să fierbi vinul cu mare atenție, nu îl lăsa să dea în clocot. Încălzește-l până pe la 70 – 80 de grade Celsius. Pe lângă condimentele menționate, poți adăuga orice fructe dorești, iar o alegere potrivită ar fi grepfruit-ul roșu sau merele. Este indicat să folosești beţişoare de scorţişoară în loc de pudră, pentru ca vinul să nu capete o consistență tulbure, neplăcută şi să se lipească de vas.
Cojile de portocale sau lămâie și fructele se adaugă în ultimele 2-3 minute de fierbere, pentru a nu acri vinul şi a nu-i altera gustul de bază. La final, se poate îndulci cu miere sau zahăr brun, după gust.
Cu siguranță, cei dragi vor fi foarte încântați dacă le vei pregăti această rețetă.
Foto: pixabay.com, 123rf.com
Mihaela Tudor
Citește și:
Fă-ți acasă apă infuzată! Este o minune pentru sănătate și te ferește de o mulțime de boli
Ce să mănânci la micul dejun ca să slăbești 5 kilograme într-o lună fără efort