Ghiveci de post cu legume – Pentru trup şi suflet
:contrast(8):quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/uploads/2014/07/Ghiveci-de-post-cu-legume.jpg)
A început Postul şi ne gândim oare ce să gătim în fiecare zi. Iată o reţetă delicioasă de ghiveci de post. Hai să prepăram împreună!
Voi ce gătiţi în timpul posturilor? Care sunt reţetele voastre de post favorite? Ne puteţi da câteva idei?
Ghiveciul de legume este delicios și nici nu are nevoie de carne! Iată o rețetă splendidă:
* 6-8 porții * timp de preparare 30 de minute
Cum gătim mâncarea numită Ghiveci de post cu legume
Ingrediente:
- 3 cartofi
- 4 ciuperci champignon (medii spre mari)
- 3 cepe galbene
- 4 roșii
- 2 dovlecei mici
- o vânătă
- 3 ardei grași (toate culorile)
- 100 g păstăi fasole pastai la borcan sau mazăre
- 1 morcov
- o legătură de pătrunjel
- Ulei
- Sare și piper după gust
Vezi şi Mâncărică de post cu castraveţi muraţi şi cartofi
Mod de preparare:
1. În oala în care faci ghiveciul pune 3-4 linguri de ulei de gătit, apoi călește ceapa tocată mărunt și ciupercile. După ce s-au înmuiat, adaugă morcovul tăiat felii subțiri și ardeiul gras tăiat cubulețe. Ține oala pe foc mic, amestecând din când în când.
2. Taie cartofii, dovleceii și vânăta cubulețe și se adaugă în oală. Toarnă peste legume apă fierbinte, cât să le acopere un pic.
3. După ce se fierb 10 minute, adaugă și roșiile tăiate cubulețe mici și păstăile de fasole tăiate pe jumătate. Lasă la la fiert pe foc mediu încă 10-15 minute, cu capacul pus.
4. Asezonează cu sare și piper după gust și adaugă pătrunjelul cu 2-3 minute înainte să fie gata. Se servește cald, opțional cu crutoane.
Poftă bună! Dacă v-a plăcut de abia aşteptăm să auzim părerile voastre. Azi ne gândim oare ce vom găti de post toată săptămâna, după cum ştiţi unii membri ai familiei pot fi pretenţioşi aşadar trebuie să le facem pe plac.
Vezi şi Trufe de post cu ciocolată delicioasă şi fructe uscate
Sursa foto: shutterstock.com