Gazpacho

Ai auzit de Gazpacho, da? Este supa rece, făcută din legume proaspete și răsucită în blender. Gazpacho este o supă tradițională din regiunea de sud a Andaluziei.

Momentul ideal de consum? În verile fierbinți, în orice moment al zilei deoarece este răcoritoare și revigorantă.

Fiind o supă cu specific spaniol, Gazpacho este ideală după petrecerile în care s-a consumat mult alcool sau când se urmează o dietă detox. În cărțile de bucate spaniole Gazpacho este menționat și ca o salată ce poate fi servită cu adaos de legume tocate, crutoane sau cu oua fierte tari.
În Malaga, această supă conține, în principal, migdale și struguri.

Gazpacho, ingrediente pentru 4 porții

Timp de preparare: 10 min.
210 calorii, 7 g grăsimi per porție

Ingrediente

  • 1 litru suc de roșii
  • 1 cățel de usturoi, zdrobit
  • 250 g roșii bine coapte, decojite și curățate de semințe
  • 1/2 castravete
  • 1 legătură de ceapă verde, tăiată
  • Câteva frunze de țelină, tocate
  • 4 linguri busuioc, tocat
  • Opțional: 250 g creveți fierți
  • 75 ml votcă
  • 2 linguri ulei de măsline

Mod de preparare:

Puneți jumătate din cantitatea de roșii, ceapă, țelină și castravete într-un tocător electric și țineți butonul apăsat timp de 20 secunde.

Turnați amestecul într-un bol mare, peste sucul de roșii, apoi adăugați busuiocul, creveții și votca. Potriviți de sare și piper. Tăiați cuburi legumele rămase, presărați-le deasupra, adăugați câteva cuburi de gheață, zdrobite, și stropiți cu uleiul de măsline.

Serviți supa în boluri, cu adaos de votcă – opțional.:))

Citeste și:

Ciorbă de sfeclă roșie

 

 

 

 

Pofta buna!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Culinar