Gazpacho
Ai auzit de Gazpacho, da? Este supa rece, făcută din legume proaspete și răsucită în blender. Gazpacho este o supă tradițională din regiunea de sud a Andaluziei.
Momentul ideal de consum? În verile fierbinți, în orice moment al zilei deoarece este răcoritoare și revigorantă.
Fiind o supă cu specific spaniol, Gazpacho este ideală după petrecerile în care s-a consumat mult alcool sau când se urmează o dietă detox. În cărțile de bucate spaniole Gazpacho este menționat și ca o salată ce poate fi servită cu adaos de legume tocate, crutoane sau cu oua fierte tari.
În Malaga, această supă conține, în principal, migdale și struguri.
Gazpacho, ingrediente pentru 4 porții
Timp de preparare: 10 min.
210 calorii, 7 g grăsimi per porție
Ingrediente
- 1 litru suc de roșii
- 1 cățel de usturoi, zdrobit
- 250 g roșii bine coapte, decojite și curățate de semințe
- 1/2 castravete
- 1 legătură de ceapă verde, tăiată
- Câteva frunze de țelină, tocate
- 4 linguri busuioc, tocat
- Opțional: 250 g creveți fierți
- 75 ml votcă
- 2 linguri ulei de măsline
Mod de preparare:
Puneți jumătate din cantitatea de roșii, ceapă, țelină și castravete într-un tocător electric și țineți butonul apăsat timp de 20 secunde.
Turnați amestecul într-un bol mare, peste sucul de roșii, apoi adăugați busuiocul, creveții și votca. Potriviți de sare și piper. Tăiați cuburi legumele rămase, presărați-le deasupra, adăugați câteva cuburi de gheață, zdrobite, și stropiți cu uleiul de măsline.
Serviți supa în boluri, cu adaos de votcă – opțional.:))
Citeste și:
Pofta buna!