Ai auzit de Gazpacho, da? Este supa rece, făcută din legume proaspete și răsucită în blender. Gazpacho este o supă tradițională din regiunea de sud a Andaluziei.
Momentul ideal de consum? În verile fierbinți, în orice moment al zilei deoarece este răcoritoare și revigorantă.
Fiind o supă cu specific spaniol, Gazpacho este ideală după petrecerile în care s-a consumat mult alcool sau când se urmează o dietă detox. În cărțile de bucate spaniole Gazpacho este menționat și ca o salată ce poate fi servită cu adaos de legume tocate, crutoane sau cu oua fierte tari.
În Malaga, această supă conține, în principal, migdale și struguri.
Timp de preparare: 10 min.
210 calorii, 7 g grăsimi per porție
Puneți jumătate din cantitatea de roșii, ceapă, țelină și castravete într-un tocător electric și țineți butonul apăsat timp de 20 secunde.
Turnați amestecul într-un bol mare, peste sucul de roșii, apoi adăugați busuiocul, creveții și votca. Potriviți de sare și piper. Tăiați cuburi legumele rămase, presărați-le deasupra, adăugați câteva cuburi de gheață, zdrobite, și stropiți cu uleiul de măsline.
Serviți supa în boluri, cu adaos de votcă – opțional.:))
Citeste și:
Pofta buna!