Dieta disociată. Cum să slăbești rapid cu regimul Antoine, unul dintre cele mai eficiente regimuri disociate

Slăbitul rapid este visul oricărei femei. Iar dacă ar fi și sănătos, ar fi cu atât mai bine. Din păcate, dieta disociată, una dintre puținele diete cu rezultate rapide, nu este una foarte sănătoasă, producând dezechilibre nutritive serioase dacă este ținută pe termen lung. 

Poate fi ținută, însă, fără consecințe negative asupra sănătății, de 3-4 ori pe an. Pe de altă parte, oricum este dificil de ținut o astfel de dietă, nefiind compatibilă cu o viață socială normală. Mai pe șleau spus, viața socială trebuie sacrifiată în perioada în care ții regimul de slăbire.

 

Regimul Antoine presupune consumul unui singur tip de aliment pe zi

Conform www.doctissimo.fr, unul dintre cele mai cunoscute regimuri disociate este regimul Antoine, care presupune să consumi același tip de aliment pe tot parcursul zilei. Regimul vizează obținerea unei saturări rapide a apetitului prin consumarea exclusivă a unui singur tip de aliment zilnic.

Vestea proastă este, așadar, monotonia culinară, vestea bună este că poți mânca oricât din alimentul pe care îl ai de consumat într-o zi. Aportul caloric este de aproximativ 1200 kcal zilnic. Modificarea regimului alimentar într-un mod atât de drastic, ca și lipsa anumitor alimente conduc la o pierdere rapidă în greutate.  Cu dieta disociată poți slăbi până la 5 kg pe săptămână.

Repartizarea meselor se face astfel:

Luni: legume

Marți: carne

Miercuri: ouă

Joi: lapte

Vineri: pește

Sâmbătă: fructe

Duminică: poți mânca orice dorești

Ce dezavantaje are dieta disociată Antoine

Principalul beneficiu al dietei, acela de care sunt interesate cele mai multe femei, este pierderea rapidă în greutate. Dezavantajele sunt, însă și ele de luat în considerare, pentru că nu sunt puține. Printre dezavantaje amintim: monotonia, câștigul rapid în greutate după terminarea dietei, în lipsa unei alimentații corecte, instalarea senzației de oboseală, eventuale probleme digestive și probleme de natură psihologică (cel mai adesea, apar frustrările).

Recomandarea noastră este să nu începi să ții o dietă disociată până nu te consulți cu medicul tău de familie.

Citeste si

Dr. Gabriela Man: Mâncatul emoţional este un mecanism de apărare al organismului şi este contraindicat să lupţi cu un reflex sănătos de apărare'

Care este dieta modelelor Victorias Secret. Este bogată în grăsimi bune și în proteine și săracă în carbohidrați

Dieta Forking te ajută să slăbești ușor 5 kg pe lună

Sursa foto: shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Dieta