De ce este periculoasă coaja de pâine? Conține substanțe nocive pentru organism la care nici nu te-ai fi gândit

Cui nu-i place pâinea proaspăt, eventual abia scoasă din cuptor? Cu siguranță, pentru multe persoane, aceasta este o întrebare retorică. Mai ales coaja de pâine, este atât de gustoasă și crocantă, încât nu ai cum să-i reziști.

Dar te-ai gândit vreodată că obiceiul de consuma coajă de pâine nu este tocmai sănătos? Ei bine, chiar dacă pare greu de crezut, specialiștii au făcut un avertisment îngrijorător. Coaja de pâine conține o substanțe nocive pentru sănătate, la care nici nu te-ai fi gândit.

De ce este periculoasă coaja de pâine?

Coaja pâinii este periculoasă, deoarece conține acrilamidă, o substanță care apare de altfel și la suprafața altor alimente procese termic, precum cartofii prăjiți, carne prăjită sau făcută pe grătar, orice aliment de patiserie și chiar cafeaua prăjită, potrivit secretele.com. Mai mult decât atât, chiar dacă asigură alimentelor gustul deosebit, acrilamida afectează cel mai grav colonul.

Coaja de pâine, potențial cancerigen

Conform mai multor studii realizate de-a lungul timpului, în anul 2015, oamenii de știință au demonstrat că această substanță se află în topul celor cu potențial cancerigen. Pentru a preîntâmpina apariția acrilamidei, specialiștii din alimentație de la Comisia Europeană recomandă ca pâinea să fie coaptă la temperaturi mult mai reduse. Prin acest truc, pâinea va avea o coajă mai deschisă la culoare.

Mai mult decât atât, orice aliment gătit în casă, fie că e vorba de pâine, carne la grătar sau prăjitur nu trebuie să se ardă în timpul gătirii, iar dacă acest lucru s-a întâmplă, este indicat să arunci părțile arse.

Foto: shutterstock.com

Mihaela Tudor

Citește și:

Echilibru între sănătate și condiție fizică: 3 secrete pentru a găti mai sănătos

Cum organizezi o masă festivă într-un timp record și ce bucate vor impresiona

Află secretul celor mai bune prăjituri. 4 sfaturi de la maeștri cofetari de renume mondial

Ce poți face cu pâinea uscată, în loc să o arunci. Idei de rețete cu pâine uscată

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Culinar