Află secretul celor mai bune prăjituri. 4 sfaturi de la maeștri cofetari de renume mondial

Dintre toate rețetele, prăjiturile și torturile necesită cea mai multă îndemânare și pricepere în bucătărie. Ca să obții o prăjitură bună, trebuie să urmezi toți pașii rețetei cu cât mai multă precizie, fie că e vorba de temperaturi sau de cantități. Ca să obții însă o prăjitură delicioasă, ai nevoie de experiență. Din fericire, nu trebuie să aștepți să o câștigi tu însăți, pentru că te poți inspira de la specialiștii din domeniu, cunoscuți peste hotare ca pastry chefs, iar în țară ca bucătari patiseri. Iată ce recomandă cei mai pricepuți pastry chefs din lume pentru cele mai gustoase prăjituri:

Nu subestima precizia

Primul sfat pe care îl oferă Pierre Hermé, care a primit titlul de cel mai bun maestru cofetar al anului 2016, este legat de precizie. „Urmează întotdeauna rețeta! La literă și fără înlocuitori. Patiseria nu e la fel ca gătitul, nu există loc pentru improvizație. E științifică – nu trebuie să fie complicată, însă cere multă precizie și atenție la detaliu', spune Hermé într-un interviu pentru France Today.

Ca să poți urma îndeaproape rețetele pentru prăjituri, ai nevoie ca bucătăria să fie adecvat echipată. Pentru respectarea cantităților indicate în rețete, ai nevoie de un cântar de bucătărie sau de o ustensilă de măsurat, cum ar fi o cană gradată. Pentru ingredientele care trebuie amestecate sau bătute cu telul, se pot obține rezultate mai bune folosind mixere, fie ele de mână, verticale sau cu bol.  Nu în ultimul rând, pentru respectarea temperaturii indicate în rețetă, este util un cuptor electric, datorită preciziei în reglarea temperaturilor.

Cum să faci orice prăjitură cu cremă mai sănătoasă

Michel Guérard, patiser la Les Prés dEugénie, cu 3 stele Michelin, are un truc apreciat în special de persoanele care țin la siluetă. Guérard a recunoscut cum a scăzut numărul de calorii la prăjitura Paris-Brest. „Ca să faci deserturi mai sănătoase, înlocuiește ¾  din crema indicată de rețetă cu albușuri de ouă bătute (pe care le vei amesteca delicat cu restul cremei. Deserturile tale vor fi ușoare, aerisite și rafinate', explică Guérard în Vogue. Astfel, dacă vrei să reduci din calorii și să obții prăjituri mai ușoare, încearcă sfatul lui Guérard pentru prăjiturile cu cremă.

Tarta cu fructe perfectă

François Payard a lucrat ca patiser în dintre cele mai exigente și prestigioase restaurante, iar acum deține patiserii în jurul lumii. Acesta oferă într-un interviu câteva sfaturi pentru tarta cu fructe perfectă, dar și un truc mai puțin întâlnit. După ce aluatul pentru tartă e gata și s-a rumenit frumos deasupra, Payard presară zahăr și îl dă din nou la cuptor, la 260°C, doar pentru câteva minute. Acesta te sfătuiește să privești tarta, ca să o scoți din cuptor exact la momentul potrivit. Payard explică faptul că zahărul se topește și se întinde pe aluat, iar apoi îl „sigilează' față de cremă. Astfel, tarta se păstrează proaspătă mai mult timp, fără ca aluatul să se înmoaie.

Hârtia de copt

Thomas Keller, care a câștigat premiul James Beard pentru cel mai bun bucătar-șef, subliniază importanța hârtiei de copt. Acesta scrie în cartea sa, Bouchon Bakery, că în bucătăria pe care o conduce se folosește multă hârtie de copt, relatează Handle the Heat. Orice tavă întinsă folosesc, o acoperă cu hârtie de copt. Motivul are legătură cu calitatea prăjiturilor, care nu se lipesc, dar nu numai. Un alt motiv este că deserturile nu intră în contact direct cu metalul. Atunci când ai mai mult de copt și trebuie să folosești de două ori aceeași tavă, hârtia de copt îți permite să faci asta fără să speli de două ori tava.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Diverse