Dacă ai o răceală vara înseamnă că…

Din copilărie am auzit această expresie, „dacă ai o răceală vara (sau primăvara), înseamnă că ești sănătos…'. Cât adevăr se ascunde în spatele acestei sintagme?

Adevărul este că în lunile călduroase răcelile sunt des întâlnite. Într-adevăr, nu sunt la fel de frecvente ca în sezonul de toamnă-iarnă, însă nici nu sunt un fenomen ieșit din comun. Acest lucru se întâmplă din mai multe motive. În primul rând, o contribuție majoră o are starea de sănătate a organismului la începutul sezonului călduros. Dacă sistemul imunitar este slăbit, cu siguranță va fi predispus la îmbolnăviri dese. Un alt motiv sunt alergiile sezoniere. Dacă te numeri printre persoanele afectate de acestea, atunci este posibil să „agăți' și o infecție virală. De asemenea, dacă ai copii mici care frecventează colectivități, vei găsi și aici o sursă de îmbolnăvire. Deci vorba din popor rămâne doar o vorbă din popor…

Răceală vara înseamnă imunizare?

Răcelile sau gripele sunt neplăcute indiferent de sezon. În încercarea de a le evita, îți poți lua câteva măsuri de precauție. Despre acestea ai auzit și în decursul ultimului an, în discuțiile referitoare la virusul SARS-COV 2. Indiferent de context, rămân la fel de importante.

  • spală-te pe mâini când ajungi la destinație
  • folosește geluri și soluțiile dezinfectante atunci când nu ai la dispoziție apă și săpun
  • dezinfectează spațiile de lucru la birou/acasă
  • aerisește încăperile în care îți desfășori activitatea
  • Consumă multe lichde – apa este baza, dar și sucul de portocale ajută, datorită vitaminei C pe care o conține.
  • Dacă te-a prins răceala, e important să petreci mult timp la aer. Virusurile se transmit cel mai ușor în spații închise, iar vara și aerul condiționat ajută la acest lucru.

Beneficiile anotimpului călduros

Spre deosebire de lunile friguroase, vara avem la dispoziție nenumărate alimente naturale, de sezon. Acestea sunt adevărate „bombe' de vitamine și minerale, fie că ne referim la legume sau că vorbim despre fructe. Profită de beneficiile acestora în preparate cât mai sănătoase. În acest fel, îi oferi organismului ocazia de a se „înzdrăveni' și de a face mai ușor față îmbolnăvirilor. Pentru că, să nu uităm, și contactul cu bolile, odată ce am depășit episodul de boală, ne ajută să ne creăm imunitate pe viitor.

Citește și: Ce analize medicale trebuie să faci? Pe care le ignori, de fapt?

Anxietatea ne slăbește sistemul imunitar

Foto: Shutterstock

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Dieta