(P) Coliere Scampi
Dacă ești o femeie mereu la modă și ai o colecție întreagă de coliere, pe care le porți în funcție de ținută și starea de spirit, asta e rețeta perfectă pentru tine. Când ai invitați la masă, poartă colierul tău preferat și pregătește-le aceste paste rafinate, cu tentă exotică, dar foarte ușor de gătit.
Combinația de creveți cu suc și coajă de lămâie dau un gust unic pastelor, astfel că oaspeți vor fi impresionați nu doar de ținuta ta, ci și de abilitățile tale culinare.
Ingrediente
- 250 grame macaroane Pambac
- 3 linguri ulei de măsline
- 450 grame creveți mari curățați
- 6 linguri unt nesărat
- 6 căței usturoi
- 1/4 lingură boia iute sau dulce, după gust
- pătrunjel proaspăt tocat mărunt
- 2 lingurițe coajă de lămâie
- 1 lingură suc de lămâie proaspăt
- sare după gust
Mod de preparare
Pastele de fierb în apă cu sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Apoi se scurg de apă.
Într-o tigaie care nu lipește se încălzește o lingură de ulei, se adaugă jumătate din cantitatea de creveți și se gătește câte un minut pe fiecare parte. Când sunt gata, se mută pe o farfurie și se acoperă ca să rămână calzi. Apoi se repetă cu creveții rămași.
Untul se topește la foc mediu în aceeași tigaie. Se adaugă uleiul rămas, usturoiul și boiaua.
Se sotează timp de trei minute sau până când usturoiul începe să prindă culoare. Se adaugă apoi creveți pregătiți anterior, pătrunjelul, coaja de lămâie, sucul de lămâie și sarea.
Se lasă pe foc un minut. Se adaugă pastele și se mai lasă la foc un minut amestecând continuu.
Pentru această rețetă îți recomandăm să folosești macaroanele Pambac, dar poți încerca și cu alte tipuri de paste, de exemplu spaghete, melci, tuburi, farfale, etc. Iar pentru un plus de vitamine, minerale și fibre, nu ezita să încerci și pastele integrale Pambac.