Cum se pune varza la murat. Trucuri utile

cum se pune varza la murat

Varza murată este folosită foarte des în bucătăria tradițională românească, mai ales pentru a prepara îndrăgitele sarmale, dar și alte feluri de mâncare gustoase. Acesta este motivul pentru care gospodinele trebuie să pună din timp varza la murat, asta dacă vor să se bucure de gustul ei în timpul iernii.

Varza murată vine la pachet cu câteva secrete, cunoscute doar de gospodinele cu experiență. Chiar dacă nu pare tocmai o sarcină grea, gospodinele știu că nu este chiar atât de simplu să pui varza la murat și că este nevoie să respecți câteva reguli simple.

Cum se pune varza la murat?

Tradiția spune că varza se pune la murat în luna octombrie, însă poți face acest lucru și mai devreme. Cel mai important aspect de care trebuie să ții cont atunci când pui varza la murat este calitatea acesteia. Alege doar varza cu frunze fine și asta pentru că ea se va păstra mult mai bine și ține cont de dimensiunea verzelor. Nu alege verze prea mari pentru că riști ca acestea să nu încapă în butoi.

Odată aleasă varza de soi, trebuie să îndepărtezi cotorul acesteia, făcând o scobitură, unde să presari o lingură de sare. Așează apoi verzele în butoi, iar între rânduri, presară sare grunjoasă. Pentru un plus de gust, adaugă hrean, bețe de mărar și foi de dafin. Acoperă butoiul, iar peste 3 zile umple-l cu apă. Un alt pas important este să adaugi constant aer în interiorul butoiului, pas ce în popor mai este cunoscut și sub denumirea de pritocire. Poți face acest lucru cu ajutorul unui furtun sau pai, reușind astfel să amesteci apa și sarea, astfel încât să obții un amestec omogen.

Bianca Hriscu

Foto: 123rf.com

Citește și:

Trucuri pentru conservele de iarnă. Urmează acești pași și te vei bucura de ele cât mai mult timp

Piept de pui cu sos gorgonzola. Un preparat original și delicios

Trucuri pentru castraveții murați. Îți vor ieși gustoși și crocanți

Loading...
Recomandari
Libertatea
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar