Cum prepari cele mai gustoase trufe cu aromă de portocale? Desertul perfect pentru masa de Crăciun

trufe cu aromă de portocale

Mai este foarte puțin până vom gusta din bucatele preparate special pentru masa de Crăciun, iar pregătirile sunt în toi. Dacă te-ai săturat ca în fiecare an să le pregătești invitaților aceleași feluri de mâncare, poate că în acest an este momentul să îi surprinzi cu ceva nou.

Gospodinele sunt pe ultima sută de metri cu pregătirile pentru sărbători. Cu toate că există o listă lungă cu mâncăruri ce nu trebuie să lipsească de pe masa festivă, poți strecura și un desert mai special, dar care va fi pe placul invitaților.

Cum prepari cele mai gustoase trufe cu aromă de portocale?

Trufele cu aromă de portocale sunt perfecte pentru masa de Crăciun. Portocalele au devenit un simbol al sărbătorilor de iarnă, iar atunci când sunt folosite în diferite rețete, acestea dau un gust cu totul special întregului preparat. Poți alege să gătești acest preparat pentru Crăciun, iar dacă ai invitați la masă, cu siguranță acest desert le va rămâne multă vreme în gând. Uite de ce ingrediente ai nevoie și cum trebuie să procedezi pentru a obține trufele cu aromă de portocale.

Ingrediente:

  • 300 g de ciocolată albă
  • un sfert de cană de unt nesărat
  • 2 linguri de coajă rasă de portocală
  • 3 linguri de frișcă lichidă
  • o jumătate de linguriță de esență de portocale
  • o jumătate de cană de zahăr pudră
  • colorant artificial portocaliu

Mod de preparare:

Pentru a prepara această rețetă ai nevoie de 2 vase de gătit. Primul vas trebuie umplut cu apă și pus pe foc, iar pe cel de-al doilea îl vei pune deasupra, în apa fierbinte. În interiorul vasului pune ciocolată albă, untul și frișca lichidă și amestecă în mod constant, până în momentul în care toată compoziția capătă o consistență cremoasă, potrivit homemadehooplah.com. Adaugă apoi coaja rasă de portocală, esența de portocale și colorantul artificial și amestecă timp de câteva minute.

După ce ai oprit focul, lasă compoziția să se răcească timp de o oră. După acest interval de timp te poți apuca să modelezi trufele. Lasă-le apoi o oră la frigider, după care le poți trece prin zahărul pudră. Dacă zahărul pudră nu este pe placul tău, îl poți înlocui cu nuca de cocos.

Bianca Hriscu

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Cum să faci acasă cel mai delicios Panettone pentru masa de Crăciun

Cum să faci un cozonac delicios fără frământare pentru Crăciun. Iată o rețetă simplă și rapidă

Trufe de post cu ciocolată delicioasă şi fructe uscate

 

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...

EVA.RO
Recomandari
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar