Spaghetele, pregătite cu diferite combinaţii de carne, legume sau mozzarella sunt ȋntotdeauna delicioase. Numai cȃnd ne gȃndim la gust și arome ne dorim să le gătim cȃt mai repede. Uite cum prepari cele mai gustoase spaghete cu ficăței, rețeta cu care îi vei impresiona pe cei dragi.
Originare din Italia, spaghetele au făcut ȋnconjurul lumii. De cȃţiva ani au pătruns și ȋn bucătăriile noastre, iar restaurantele se ȋntrec ȋn oferte. Cu toate acestea, ȋţi vom oferi o reţetă delicioasă de spaghete pe care nu o vei găsi nicăieri.
Sigur nu le-ai gătit niciodată în această combinație și probabil că nici nu ți-ai fi imaginat o astfel de rețetă. Ei bine, ceea ce îți propunem să încerci astăzi este o rețetă originală de spaghete cu ficat de porc.
Spaghetele se pun la fiert ȋn apă fierbinte cu sare. Cȃnd sunt gata se scurg și se clătesc cu apă rece, apoi se lasă la scurs ȋntr-o sită. Ȋntr-o tigaie se călește usturoiul tăiat mărunt, ȋmpreună cu ardeiul kapia tăiat cubuleţe ȋn 2-3 linguri de ulei de măsline. Se adaugă ficatul de porc tăiat ȋn bucăţi potrivite. După cȃteva minute se adaugă apă, roșiile cuburi, sarea și condimentele. Se lasă la foc mic să fiarbă aproximativ 30 de minute. Cȃnd sosul este gata se amestecă cu spaghetele.
Mȃncarea se servește caldă. Opţional, se poate adăuga brȃnză rasă ori cașcaval. Spaghetele cu ficat de porc sunt delicioase, dar e bine să știţi că sunt bogate ȋn calorii și grăsimi, de aceea se recomandă să fie consumate rar. Sunt ȋnsă indicate persoanelor cu anemie deoarece ficatul de porc este bogat ȋn fier.
Foto: shutterstock.com
Citește și:
Cum se prepară mâncarea de gutui pe care o găteau bunicile noastre
Prăjitura cu ciocolată care nu îngrașă