10 bucăți gata în 1 oră + timp de crescut, 238 calorii per porție, 2 g grăsimi, 48 g carbohidrați
– 650 g făină pentru pâine
– 1 pachet drojdie uscată
– 1 ½ lingurițe sare
– 1 lingură zahăr
– 2 linguri ulei
– Brânză răzuită și verdeață pentru ornat
1 Într-un bol larg pune făina, sarea, zahărul și drojdia, amestecă. Adaugă 400 ml apă călduță și amestecă pentru a obține un aluat moale. Transferă pe suprafața de lucru tapetată cu făină și frământă 10 minute.
2 Împarte aluatul în 10 părți și modelează din fiecare câte un sul lung și subțire de 30 cm. Modelează covrigeii și așază-i pe tava de copt, acoperă cu film alimentar uns cu ulei și lasă-i la crescut la cald, până când își dublează volumul.
3 Încinge cuptorul la semnul 7/220°C. Pune la fiert un vas cu apă și bicarbonatul. Fierbe covrigii 45 secunde pe fiecare parte, scoate-i din apă cu spumiera.
4 Așază din nou covrigeii pe tava de copt și presară brânza și verdeața. Dă la cuptor 12-15 minute până când se rumenesc.