Covrigei fragezi

covrigei fragezi

10 bucăți gata în 1 oră + timp de crescut, 238 calorii per porție, 2 g grăsimi, 48 g carbohidrați

Ingrediente necesare preparării covrigeilor fragezi

– 650 g făină pentru pâine

– 1 pachet drojdie uscată

– 1 ½ lingurițe sare

– 1 lingură zahăr

– 2 linguri ulei

– Brânză răzuită și verdeață pentru ornat

Cum prepari covrigeii fragezi

1 Într-un bol larg pune făina, sarea, zahărul și drojdia, amestecă. Adaugă 400 ml apă călduță și amestecă pentru a obține un aluat moale. Transferă pe suprafața de lucru tapetată cu făină și frământă 10 minute.

2 Împarte aluatul în 10 părți și modelează din fiecare câte un sul lung și subțire de 30 cm. Modelează covrigeii și așază-i pe tava de copt, acoperă cu film alimentar uns cu ulei și lasă-i la crescut la cald, până când își dublează volumul.

3 Încinge cuptorul la semnul 7/220°C. Pune la fiert un vas cu apă și bicarbonatul. Fierbe covrigii 45 secunde pe fiecare parte, scoate-i din apă cu spumiera.

4 Așază din nou covrigeii pe tava de copt și presară brânza și verdeața. Dă la cuptor 12-15 minute până când se rumenesc.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Psychologies
Mai multe din Aperitive, gustari, mic dejun, sandwich