12 porţii gata în 1 oră şi 15 minute, 219 calorii per porţie, 15 g grăsimi, 12 g carbohidraţi
– 180 g făină integrală
– 3 lingurițe bicarbonat de sodiu
– 3 ouă
– 100 ml ulei de măsline
– 1 lingură ulei de floarea soarelui
– 100 ml lapte
– Un praf de piper negru
– 200 g brânză feta, sfărâmată
– 100 g cașcaval, răzuit
– 6 frunze de mentă, tocată
– 2 crenguțe rozmarin, tocat
– 3 linguri pătrunjel proaspăt, tocat
1 Încinge cuptorul la semnul 4/180°C. Într-un bol larg pune făina și bicarbonatul. Într-o cană bate ouăle cu laptele și uleiul.
2 Combină făina cu ouăle, adaugă restul ingredintelor și amestecă. Toarnă compoziția în forma de chec de 1 litru tapetată cu hârtie de copt și dă la cuptor 40-50 minute, până când crește și se pătrunde. Servește caldă sau rece.