Celebra rețetă pentru tort diplomat pe care o caută toate gospodinele

reteta tort diplomat

Sărbătorile de iarnă sunt momentul potrivit pentru a-ți arăta priceperea în bucătărie și pentru a impresiona invitații. De pe masa festivă aproape că nu lipsește tortul, preparatul-surpriză și mândria oricărei gospodine. Anul acesta încearcă celebra rețetă pentru tort diplomat pe care o caută toate gospodinele:

Ai nevoie de:

Pentru blat – o cană de 250 ml cu zahăr, 4 ouă, 125 ml ulei, o cană de 250 ml cu făină, un vârf de cuţit cu praf de copt, zeamă de lămâie, un pliculeţ cu zahăr vanilat, ulei şi faină pentru tapetat forma;

Pentru cremă – 200 ml lapte, 6 gălbenuşuri, 6 linguri cu zahăr, 500 ml frişcă bătută, 4 linguriţe rase cu gelatină, o ceşcuţă cu apă

Pentru montarea tortului –  6 portocale mari

Mod de preparare

Blatul: amesteci ouăle cu zahărul şi zahărul vanilat cu mixerul, până când compoziţia creşte în volum. Adaugă uleiul şi amestecă,  pune făina, coaja de portocală, praful de copt stins cu zeamă de lămâie. Mai amestecă 2-3 minute. Toarnă compoziţia într-o cratiţă cu diametrul de 23-25 cm unsă cu ulei şi tapetată cu făină. Dă la cuptor pentru aproximativ 45-55 de minute. Primele 30 de minute nu deschizi uşa cuptorului. Verifică dacă este copt făcând testul scobitorii.

Crema: amestecă apa fierbinte cu gelatina, până se dizolvă. Cele 6 gălbenuşuri, zahărul şi laptele le pui într-o crăticioară la foc mic şi se amesteci continuu până se îngroaşă şi se topeşte zaharul. Peste cremǎ adaugă gelatina dizolvată şi lasa să se răcească. Când este rece, adaugă frişca bătută şi amestecă uşor. Dă crema la frigider aproximativ o oră.

Montarea tortului

Storci două portocale și pe celelalte patru le cureți şi le tai în rondele de 4-5 mm.  Îmbraci în folie de plastic interiorul unei cratițe cu un diametru puțin mai mare decât al celei în care ai copt blatul. Taie blatul pe orizontală, în trei felii egale.

Pune felii de portocală pe fundul şi pereţii cratiţei. Pune cremǎ cât să le acopere bine, având grijă ca toate găurelele să fie bine umplute. Împarte crema rămasă în doua părţi egale. Peste portocale pune o felie de blat şi însiropeaza cu suc de portocale amestecat cu zahăr. Pune crema, blatul însiropat, cealaltă parte de cremă şi ultima felie de blat. Acoperă tortul cu celofan şi ţine la frigider minim două ore. Răstoarnă cu grijă tortul pe platou.

Foto: 123rf

Citește și:

Românii nu știu să prepare corect cafeaua. Tu știi? Iată cum prepari o cafea memorabilă

Gustare pentru dezlegare: plăcintă mediteraneană cu ton

Iuliana Tudor ne dezvăluie rețeta desertului casei, moștenită de la bunica și preparată de mama sa, de Sărbători

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
VIVA!
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar