Iuliana Tudor ne dezvăluie rețeta desertului casei, moștenită de la bunica și preparată de mama sa, de Sărbători
Vedeta TVR petrece întotdeauna sărbătorile acasă, iar de această dată ne dezvăluie rețeta prăjiturii care se găsește fără excepție pe masa familiei sale de Sărbători.
Ingrediente: ½ cană de zahăr care se pune la ars pe foc mic într-o cratiță până se face maro la culoare. Se stinge apoi cu o cană de apă și se lasă la rece. Separat, se freacă un ou cu ½ cană zahăr peste care se adaugă ½ cană de ulei, cu mișcări ușoare, să nu se taie, 1 lingură bicarbonat stins și ½ linguriță amoniac. Făină- cât cuprinde- de aici ar trebui să iasă 4 foi de prăjitură care se coc pe fundul tăvii, până se rumenesc pe margine.
Pentru cremă aveți nevoie de: un pachet de unt care se freacă (după ce se scurge apa din el), cu 100 g zahăr pudră și se lasă de o parte. Apoi, jumătate de l de lapte cu 3 lg făină se amestică într-o cratiță la foc mic până capătă consistența unei ciulama. Când s-a răcit se amestecă cu crema de unt.
Când aveți totul gata și rece, se pregătește prăjitura: se pune o foaie de prăjitură, un strat de cremă, un strat de gem de prune și presărăm nucă, apoi iar un strat de prăjitură, unul de cremă și apoi gem și tot așa. Prăjitura se pune al presat până a doua zi, să se întrepătrundă toate componentele. Poftă bună!
Zilele acestea, Iuliana Tudor vă așteaptă să vă implicați în Proiectul Banca de Alimente, derulat de Crucea Roșie de mai bine de 10 ani. Peste 200.000 de familii din România au putut lupta pentru visele lor pentru că una dintre nevoile lor de bază a fost îndeplinită cu ajutorul donațiilor de alimente.
Evenimentul de lansare a campaniei din acest an va avea loc la BNR, pe 26 noiembrie, și se va bucura de prezența Majestății Sale, Principesa Margareta, Custodele Coroanei Române, în calitate de președinte al Societății Naționale de Cruce Roșie din România, Iuliana Tudor, Ambasador Crucea Roșie Română și alți reprezentanți și oficialități.
Conceptul meniului la evenimentul din acest an, food for thought, este realizat de Chef Radu Ionescu și le va oferi invitaților o experiență inedită și memorabilă.
Citeste si
Cum să porți cămașa albă ca să fii la modă. Lecția de stil cu Iuliana Tudor
Trucuri de îngrijire a părului de la Iuliana Tudor
La 40 de ani, arată ca la 20. Cum se menține în formă Iuliana Tudor