Cum să faci un magiun de prune ca la bunica

Mai e puțin și vine toamna, iar gospodinele vor începe pregătirile pentru conservele pentru sezonul rece. Unul din produsele tradiționale românești care nu ar să-ți lipsească din cămară este magiunul de prune.

Deja s-au copt prunele și se spune că dacă vara a fost secetoasă, magiunul va ieși mai dulce. Magiunul clasic se prepară foarte simplu, din puține ingrediente și nu conține zahăr.

Cum să faci un magiun de prune ca la bunica

Ingrediente:

  • 5 kilograme de prune
  • o cană cu apă
  • 4 sau 5 aspirine (opţional)

Mod de preparare:

Trebuie să ai grijă ca toate prunele să fie sănătoase, spală-le bine, scoate-le sâmburii și curăță bine zonele unde sunt stricate. După care, pune prunele la fiert într-o oală mare la foc potrivit, timp de aproximativ o oră. Apoi oala se pune în cuptorul preîncălzit în prealabil pentru zece ore. Așadar, este recomandat să pregătești această rețetă într-o zi răcoroasă.

Magiunul trebuie să scadă la jumătate. Din cinci kilograme de prune vor rezulta în jur de patru borcane de 350 ml, conform jurnalul.ro. Magiunul de prune se pune în borcate curățate bine și sterilizate. Opțional, la final se poate presăra câte o aspiriră pisată în fiecare borcan. Magiunul trebuie păstrat într-un loc răcoros, uscat şi întunecat, în beci sau în cămară.

Foto: shutterstock.com

Mihaela Tudor

Citește și:

Tortellini cu brânză și roșii cherry, în sos alb! Un preparat delicios, perfect pentru masa de prânz

Cum se face cea mai bună rețetă de zacuscă de pește

Înghețată de casă cu unt de arahide

Cum să prepari cea mai bună zacuscă de vinete și ciuperci. Rețeta unui preparat delicios

Loading...
Recomandari
Libertatea
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar