Ce conține nutriția optimă?

$image_altSeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 4

Specialiștii Herbalife ne asigură că nutriția optimă este aceea prin care îi oferim organismului toți nutrienții de care acesta are nevoie. Secretul pentru starea noastră de bine este echilibrul și disciplina. Dacă vrei să faci o schimbare în viața ta, cu beneficii semnificative pe termen lung, învață să-ți construiești un program personalizat de mese. În lumea tot mai dinamică în care trăim este din ce în ce mai greu să găsim resursele necesare pentru a lua cele mai înțelepte alegeri în ceea ce privește hrana zilnică. Și printre atâtea opțiuni, reguli, sfaturi, diete, devine din ce în ce mai greu să răspunzi la întrebarea: ce-nseamnă alimentația echilibrată?

Să mănânci corect în fiecare zi este foarte simplu atunci când ai suportul potrivit. Construiește-ți un program personalizat de mese care să-ți asigure o nutriție sănătoasă, în felul acesta îți atingi obiectivele nutriționale cu ajutorul unor alimente sănătoase, adaugi varietate meselor tale, reduci timp și bani, iar stresul va fi semnificativ redus. Un truc care îți va fi de mare ajutor este să ții un jurnal în care să îți notezi obiectivele, dorințele, speranțele și reușitele.

Avantaje și Herbalife au lansat o provocare pentru cititoarele Avantaje: CE PRESUPUNE NUTRIȚIA OPTIMĂ?

Invitată specială, dr. Corina Zugravu, medic nutriționist și Membru al Consiliului Consultativ în Nutriţie al Herbalife, a clarificat cele mai multe dileme legate de obiceiurile alimentare ale românilor: „Da. Este adevărat, obiceiurile alimentare se schimbă cu foarte mare dificultate. Multe afecțiuni ar putea fi prevenite și ameliorate prin modificarea stilului de viață și prin dietă. Nu e în regulă ca la fiecare mare sărbătoare să luăm câteva kilograme în plus în speranța că după aceea le vom da jos supunând organismul la suprasolicitări neadecvate. Trebuie să fim atenți la ce are nevoie corpul nostru. Așadar. Haideți să bifăm cele trei grupe mari de nutrienți incluzându-le în alimentație, în mod echilibrat: Pentru susținerea metabolismului și a funcțiilor organismului avem nevoie de cele trei categorii de substanțe organice, în cantități suficiente: proteine denumite și aminoacizi, grăsimi sau lipide, carbohidrați sau glucide. Energia (caloriile) din mâncare provine din aceste trei categorii de nutrienți. Organismul nostru are nevoie și de vitamine și minerale, vitale dar nefurnizoare de calorii.

Micul dejun – obligatoriu

Cea mai importantă masă a zilei este cea care furnizează substanțele nutritive și lichidele esențiale, în acel interval în care organismul are nevoie de ele. Dacă vei mânca în mod regulat un mic dejun echilibrat, vei avea un control mai bun asupra apetitului și vei putea să îți menții mai ușor greutatea. Micul dejun echilibrat crește capacitatea de concentrare, ceea ce îți va îmbunătăți nivelul performanțelor zilnice.

Dacă te întrebi ce-nseamnă alimentația echilibrată, ia în calcul și orele de somn!

Somnul influențează bunăstarea noastră emoțională, funcția cognitivă, performanța zilnică, precum și sănătatea fizică. Dacă ceasul tău biologic nu funcționează după parametri optimi, iar orele tale de somn nu se încadrează în cele minimum 8 obligatorii, iată care sunt cele 5 modalități prin care poți să îți reglezi ceasul ritmul interior:

  • începe ziua cu un mic dejun sănătos
  • adoptă un program de 3 mese pe zi și una sau două gustări sănătoase
  • ajustează-ți orele la care mănânci
  • echilibrează-ți mesele zilnice
  • evită să sari peste mesele principale.

Mulțumim partenerilor noștri:

Locație, Dialogue Social Bar http://dialogue-bar.ro/ 

Catering: https://www.restaurantgargantua.ro/?gclid=EAIaIQobChMIv5qLjY2n3wIV2Od3Ch3a6wlJEAAYAiAAEgLuxvD_BwE

 

Citește și:

Copiii sufocați cu prea multe cerințe de performanță vor ajunge adulți nefericiți

Copiii computerizaţi, copiii tehnologici, copiii problemă: generația 1980

Problemele cu care se confruntă femeile cu cancer de sân în România

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Dieta