Copiii computerizaţi, copiii tehnologici, copiii problemă: generația 1980

Li s-a spus în multe feluri şi pe rând, tot ce s-a spus despre ei s-a dovedit adevărat. „Copii computerizaţi, copii tehnologici, copii problemă: generația 1980' Savanţi, psihologi, biologi şi astrologi au încercat să-i înţeleagă. Da, sunt misterioşi şi diferiţi. Sunt straniu de profunzi, sunt inspiraţi și au talente şi capacităţi de neînţeles…


Copiii computerizaţi, copiii tehnologici, copiii problemă: generația 1980

Generația 1980 INDIGO, au fost numiţi astfel pentru că, se spune, aura lor energetică este indigo şi de altfel sclipirile acestei culori în ochii lor sunt unul din semnele după care îi poţi recunoaşte. Sunt mulţi, poate cei mai mulţi dintre adulții de azi și de aceea se şi spune că sunt o generaţie şi ea începe cu copiii născuţi din 1980 încoace.

Ei sunt un soi de fenomen căruia părinţii, educatorii, profesorii nu mai ştiau să-i facă faţă. Iar astăzi se acceptă faptul că generația 1980 poate fi o nouă formă evoluată a conştiinţei umane. Psihologii americani Lee Carroll şi Jan Tober au studiat copiii de excepţie care s-au născut după anul 1980 şi care erau atât de deosebiţi de ceilalţi copii, încât părinţii, profesorii şi medicii trebuiau să înveţe cum să se comporte cu ei şi cum să-i înţeleagă. „Aceştia pot fi foarte inteligenţi, fermecători şi, în acelaşi timp, imposibil de suportat. Se gândesc la zece lucruri distractive şi creatoare pe secundă', afirmă Lee Carroll şi Jan Tober. E greu şi ciudat să explici toate astea. Pentru că oamenii nu-i înţeleg pe Indigo. La 3 şi 4 ani aceştia înțelegeau computerele într-un mod pe care adulţii nu-l pot pricepe nici acum. Ei sunt generația computerizată, ceea ce înseamnă că vor avea mai mult creier decât inimă, ştiu că dacă pot defini ceva, acel ceva este al lor dar, în plus, spun specialiștii, ei vin cu nişte reguli de vizualizare mentală. Sunt generația orientată către tehnologie, cea care va duce tehnologia către limite de neconceput și asta se vede deja în lumea din jurul nostru.

Patru tipuri de Indigo

Cei doi psihologi americani au fost de altfel și cei care au definit ştiinţific, conceptul de „generație Indigo': „Un Indigo este cel ce prezintă un set nou şi neobişnuit de atribute psihologice sau un model comportamental care nu a mai fost studiat'. Fenomenul generației Indigo este în creştere în toată America, dar el nu este doar american. Este răspândit pe toate continentele, depăşeşte toate barierele culturale şi există şi în România. Nu i s-a dat atenţia cuvenită din cauză că a fost considerat prea straniu' de gândirea conservatoare. Dar a apărut de suficient de mult timp pentru ca psihologii să-l observe.

Există patru feluri de Indigo:

Umanistul. Sunt hiperactivi şi sociabili. Vorbesc cu oricine, oricând, prietenoşi şi cu păreri foarte diferite. Sunt însă, neîndemânatici, se lovesc des. Citesc foarte mult. Nu se joacă cu o singură jucărie şi sunt extrem de distraţi. Sunt în general profesori, medici, afacerişti, politicieni.

Idealistul. Se ocupă mai mult de proiecte decât de oameni, sunt implicați în profesii militare sau din domeniile: inginerie, arhitectură, aviație, design.

Artistul. Ultrasensibili, pasionaţi exclusiv de frumos şi de creaţie. Sunt în genere actori excepţionali dar la fel de bine pot fi chirurgi celebri sau cercetători străluciți.

Dominatorul. Sunt cei care fac legătura între dimensiunile energetice ale culorilor astrale. Nu se înţeleg cu celelalte trei tipuri și nu prea le poți spune nimic fără să auzi replica: „Ştiu. Lasă-mă în pace'. Sunt marii creatori de filozofii sau de religii, dar și mari conducători.

Au capacități de vindecare

Din punct de vedere energetic viaţa fizică a fost împărţită între culorile spectrului vizibil în secvenţe care se unesc unele cu altele şi corespund anumitor niveluri. Există culorile mentale, nuanţele de bej, galbenul şi verdele şi culorile spirituale, albastru şi violet. Universul se mişcă înspre roşu, către marginea spectrului şi vine dinspre violet şi indigo. Aceasta e direcţia de evoluţie energetică şi acolo este născută această generație.

Poate Indigo este generația tehnologică, cei născuţi pentru o tehnologie la care nici nu visăm. Ei vor deschide o poartă care ne va duce probabil într-un loc unde, poate nu vom mai munci decât mental. În plus, au observat specialiștii extrasens, Indigo au capacităţi de vindecare înnăscute care sunt de obicei active dar s-ar putea să nu ştie că le folosesc. Trebuie să fii foarte cinstit cu ei, căci altfel nu te vor mai respecta. Îţi vor răspunde la toate întrebările până când, sau înţelegi problema, sau dai înapoi, sau renunţi. Plictiseala poate să-i facă puţin aroganți deși mulți dintre ei văd îngeri şi vorbesc cu fiinţe din eter.

De fapt, poate că noi avem probleme în relaţiile cu ei, pentru că avem idei şi reguli preconcepute, însă schimbările încep cu acceptarea realităţii. Abia apoi e posibilă o reacţie corectă. Şi schimbarea este cea care a împins lumea înainte. Fără ea, poate că am sta şi acum pe lângă focuri, în peşteri. E ca un triumf al minţii asupra materiei. Este fascinaţia necunoscutului şi provocarea pe care acesta ne-o adresează.

Foto: 123rf

Citește și:

Pierderea virginității doare? Top 3 întrebări pe care tinerii și le pun despre sex

Playlist de Crăciun – Cele mai frumoase melodii românești pe care să le asculți de Sărbători

Ce reguli ar trebui să le respecți atunci când faci sau primești un cadou?

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Educatie