Cafeaua verde te ajută sau nu să slăbești? Iată răspunsul pe care nu ți l-a spus nimeni

cafeaua verde

Cafeaua verde este deja cunoscută ca o metodă revoluționară și fără riscuri, prin care poți pierde kilogramele în plus și poți ajunge la silueta visată. Mai mult, o dietă care folosește drept bază licoarea amăruie și aromată, previne și efectul yo-yo și îți va menține „a la longue' liniile zvelte ale trupului.

Cafeaua verde te ajută sau nu să slăbești? Iată răspunsul pe care nu ți l-a spus nimeni

Cafeaua neprăjită, cu boabele verzui, adică ceea ce cunoaștem sub numele de cafea verde,  are în compoziție, pe lângă cafeină, acid clorogenic (ACG), o adevărată substanță- minune, un catalizator remarcabil pentru arderea grăsimilor din organism. De fapt, boabele verzi de cafea păstrează maximum din proprietățile naturale, acestea pierzându-se în mare parte după ce boabele sunt supuse procesului de prăjire și capătă culoarea brună pe care o știm cu toții. De asemenea cercetătorii au stabilit că după prăjire cafeaua pierde în mare parte acidul clorogenic- alături de alte substanțe- și o data cu el proprietățile de slabire si detoxifiere.

Poți pierde rapid o treime din greutate

Oamenii de știință și nutriționiștii au constatat că ACG-ul în combinație cu cafeina are capacitatea de a stimula arderea grasimilor din organism, dar nu numai atât. Acidul din cafeaua verde scade în proporție considerabilă absorbția zahărului din tubul digestiv, este hipoglicemiantă scăzând totodată și nivelul glicemiei și prin aceasta împiedică formarea de noi depozite grase. Tot studiile au demonstrat că o cură de cafea verde poate duce la scăderea Indicelui de Masă Corporală (IMC) chiar și cu 35%.

Cum ții dieta cu cafeaua verde

Pentru o dietă cu cafea verde este de ajuns să bei zilnic câte o ceașcă de cafea verde fără zahăr, cu 30 de minute înainte de masa, sau dacă nu ești fan al cafelei sau nu suporți să o bei neîdulcită poți folosi comprimatele sau suplimentele alimentare pe bază de cafea verde. Avantajul acestei diete este că nu s-au constatat riscuri serioae asupra sănătății și îți permite să o menții pe durată îndelungată, fără efecte adverse. Se indică consumul a cel puțin 2 litri de lichide pe zi căci acestea ajută procesele metabolice accelerate de dietă și favorizează de asemenea eliminarea toxinelor din organism, cafeaua verde având și efect de detoxifiere intensă. Pentru a obține efecte în timp cât mai scurt poți asocia un regim alimentar sănătos, fără excese și de asemenea nu uita să faci mișcare. Chiar dacă nu te tentează sau nu ai timp să mergi la sală sau să faci exerciții îndelungate, alege în orice ocazie mișcarea în aer liber sau plimbările în pas alert sau pas aerobic cum i se mai spune.

Dietă extrem de permisivă

Nu este necesar să renunți la „tentațiile' culinare, fie că sunt dulciuri fie mâncăruri gătite dar nu trebuie să faci excese, consumă-le în cantități mici. Asta pentru a obține un ritm de slăbire accelerat căci dacă vrei să ai un ritm lent de pierdere a greutății dieta cu cafea verde îți permite să nu schimbi nimic la stilul tău de viață obișnuit.

Nu uita însă, să ceri părerea medicului înainte de începe dieta cu cafea verde, atât din cauza efectului său de accelerarea a metabolismului cât și pentru că ea poate fi interzisă în sarcină ori în cazul anumitor afecțiuni (hipertiroidie, anumite afectări neurologice, intestinale sau cardiace).

foto: Shutterstock

Citeste și:

EXCLUSIV AVANTAJE Prof. Univ. Dr. Dumitru Constantin Dulcan: Ura este cancerul ființei'

A băut vinul cu borcanul și rachiul cu sticla în cea mai cruntă perioadă a vieții lui. Nicu Paleru: La 37 de ani am pierdut tot'

Randi a spus adevărul! De ce este singur de 7 ani? „Adevărul este că îmi …'

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Mai multe din Dieta