Borş ţărănesc cu bucăţi mari de crap

bors-taranesc-de-crap

Pentru că ne aflăm în post şi, în anumite zile avem dezlegare la peşte, ne-am gândit să preparăm un delicios borş ţărănesc de crap. Dacă doriţi puteţi prepara din mai multe categorii de peşte. Poate soţul se va duce la pescuit şi vă aduce peşte proaspăt, tocmai bun de pus la ceaun sau pe grătar, asezonat cu puţină mămăliguţă şi mujdei.

Vezi şi Chiftele din cartofi, pește și dovlecei

Cum gătiţi borş ţărănesc de crap

Aveţi nevoie de următoarele ingrediente:

  • 1 kg de crap proaspăt
  • 200 ml bulion
  • 2 cepe
  • 3-4 l de apa
  •  1 buc. morcov
  • o rădăcină de ţelină mică
  • 1 legătură patrunjel verde tocat
  • 1 legătură leuştean tocat
  • 500 ml borş
  • sare şi piper

Mod de preparare:

  1. Curăţaţi crapul de solzi, intestine şi branhii. Apoi spălaţi-l bine şi daţi cu sare.
  2. Curăţaţi zarzavatul. Tăiaţi-l cubuleţe pentru a simţi mai bine gustul, astfel se poate fărâma. Puneţi apoi la fiert toate legumele tocate. Fierbeţi separat borşul.
  3. După ce au fiert legumele, adăugaţi peste ele borşul.
  4. Urmează să turnaţi bulionul şi bucăţile mai mari de crap.
  5. Fierbeţi la foc mic, şi amestecaţi din când în când pentru a nu se sfărâma bucăţile de crap.
  6.  Asezonaţi în farfurie cu leuştean şi pătrunjel. Puteţi adăuga şi smântână dacă nu ţineţi post.

Vezi şi Peşte crocant şi cartofi rumeniţi la cuptor

Sursa foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Culinar