Pilaf de post cu sfeclă roşie
Hai să gătim un pilaf delicios cu sfeclă roşie! În posturile de peste an sau pentru toţi aceia care nu consumă deloc produse animaliere vă recomandăm o reţetă plină de vitamine datorită sfeclei roşii.
Vezi şi Trufe de post cu ciocolată delicioasă şi fructe uscate
Cum gătim pilaf de post cu sfecla rosie
Ingrediente:
- 2 sfecle roşii ( ori le coaceţi ori le fiebeţi)
- 1 cană orez
- 1 ceapă
- 50 ml ulei
- 3 căni cu apă caldă
- 3 feliuţe de lămâie
- piper si sare dupa gust
Mod de preparare:
- Spălaţi întâi orezul, alegeţi-l apoi lăsaţi-l pentru vreo 10 minute să se înmoaie.
- Luaţi cele două sfecle şi tăiaţi-le pe rând în cubuleţe.
- Într-o cratiţă puneţi ulei la încins apoi adăugaţi ceapa tocată, amestecaţi, până devine sticloasă.
- Turnaţi apoi peste ceapă, orezul. Daţi la foc mic şi lăsaţi 10 min. Amestecaţi să nu se prindă la fund.
- După expirarea timpului, puteţi răsturna în cratiţă cubuleţele de sfeclă.
- Băgaţi la cuptor şi amestecaţi din când în când. Dacă vedeţi că apă a scăzut, mai puneţi apă caldă.
- La final puteţi orna cu pătrunjel proaspăt tocat şi câteva bucăţele de sfeclă roşie.
Datorită culorii sfeclei roşii, pilaful va căpăta culoarea roşie. Tot de post, musai sa faci aceste sarmale de post!
Vezi şi Ghiveci cu conopidă și roșii
Sursa foto: Shutterstock.com
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Mai multe din Retete culinare