Chiftele din cartofi, pește și dovlecei
4 porții gata în 25 de minute
Ingrediente pentru chiftele
– 2 bucăți cartofi dulci
– 2 cartofi, înțepați cu furculița
– 2 dovlecei
– 200 g cod, tăiat bucăți
– Zeama și coaja răzuită de la 1 lămâie
– 2 linguri pătrunjel proaspăt, tocat
– ½ linguriță boia
– Făină pentru pudrat
– 2 linguri ulei de floarea-soarelui
Dacă dorești să eviți carnea, iată o rețetă perfectă de chiftele de post!
Cum prepari chiftelele din cartofi, pește și dovlecei
1 Dă cartofii la micorunde la temperatura maximă 8-10 minute, până când se înmoaie. Taie în două și scobește pulpa într-un bol.
2 Răzuiește dovleceii și combină cu cartofii, codul, coaja și zeama de lămâie, pătrunjelul și boiaua. Amestecă bine.
3 Porționează compoziția în 8, modelează chiftele și dă-le prin făină amestecată cu sare și piper negru.
4 Încinge uleiul într-un vas larg și prăjește chiftelele pe ambele părți până când se rumenesc. Servește cu salată verde și maioneză pentru înmuiat.
Încercați și această rețetă de chiftele de cartofi
Încearcă și următoarea rețetă delicioasă de zacusca de dovlecei, numai bună pentru sezonul rece.
Vezi mai multe rețete cu dovlecel